نرم افزار اتوکد چیست ؟
برای کسانی که هیچ ایده اولیه ای از این نرم افزار ندارند یا حتی کسانی که شاید صرفا فقط نام آن را شنیده باشند ، باید بگوییم که اتوکد یک نرم افزار طراحی با کامپیوتر است . نام این نرم افزار ، یعنی CAD به خوبی معنی و مفهوم این نرم افزار را نشان می دهد . CAD به معنای Computer Aid Design است . به این ترتیب ، کد مخفف طراحی به کمک کامپیوتر است . این نرم افزار توسط شرکت توسعه دهنده نرم افزاری ، یعنی اتودسک طراحی و منتشر شده است . این نرم افزار یکی از مشهور ترین و پر کاربرد ترین برنامه های تولید شده توسط اتودسک است و این شرکت ، اتوکد را به عنوان یکی از بهترین و کاربردی ترین نرم افزار های خود در نظر می گیرد . نرم افزار اتوکد چیست ؟ و چه کاربردهایی دارد ؟ با این بخش از آ»وزشگاه تری دی مکس پویااندیش همراه باشید .
طراحی معماری با اتوکد
طیف وسیعی از حوزه های تخصصی از این نرم افزار استفاده می کنند و قابلیت هایی که دارد به خوبی می تواند نیاز های گسترده ای را پوشش دهد . از طراحی وب سایت و حوزه سرگرمی و فیلم سازی گرفته تا طراحی داخلی و مهندسی همگی از اتوکد بهره می برند .
طراحان در هر تخصصی که باشند ، می توانند با استفاده از نرم افزار اتوکد ، در سریع ترین زمان ممکن با کیفیت ترین و متنوع ترین طرح ها را ارائه داده و با قابلیت ها و ابزار هایی که دارد ، دست طراحان را برای ویرایش و اعمال تغییرات سریع باز می گذارد . در ادامه بیش تر با قابلیت ها و کاربرد های این نرم افزار آشنا می شویم .
ایده پردازی و خلق تصاویر و الگو های مختلف ، در یک زمینه به خصوص ، می تواند کاملا نشان دهنده خلاقیت و توانایی یک طراح باشد .
نرم افزار اتوکد در چه حوزه های تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد ؟
از این نرم افزار در صنعت و در حوزه های مختلف استفاده می شود . در حوزه های مهندسی ، طراحی ، معماری ، طراحی داخلی ، نقاشی ، تولید انیمیشن های سه بعدی ، حوزه سرگرمی های سه بعدی ، دنیای هنر ، طراحی ماشین آلات و … از این برنامه استفاده می شود .
مشاغل زیر را می توان از جمله افرادی در نظر گرفت که از قابلیت های اتوکد در زمینه تخصصی خود بهره می برند :
در ادامه با جزئیات بیش تر کاربرد نرم افزار اتوکد در صنایع مختلف آشنا می شویم . اما به صورت کلی ، می توان گفت که بیش ترین گروه هایی که از این برنامه استفاده می کنند ، طراحان داخلی و معماران هستند .
طراحی داخلی با نرم افزار اتوکد
در پروژه های گسترده طراحی داخلی ، معمولا طراحان حرفه ای از یک نرم افزار تخصصی در پروژه های خود استفاده می کنند . طراحان داخلی از شروع کار ، برای طراحی سقف ، دیوار ها ، ستون ها ، رنگ آمیزی فضا ، افزودن مبلمان ، وسایل خانه ، چیدمان و طراحی فضای آشپزخانه ، طراحی پنجره ها ، کناف های سقف ، نور پردازی و روشنایی فضا و مواردی از این قبیل از نرم افزار اتوکد استفاده می کنند .
از همه مهم تر این که بعد از طراحی با اتوکد ، می توان به خوبی با ابزار های آنالیزوری ، ترکیب و کارامدی تمامی جزئیات طرح در کنار هم را بررسی کرد . سپس برترین مشخصه اتوکد نمایان می شود . امکان داشتن یک رندر سه بعدی که می تواند به طراحان کمک کند طرح خود را به خوبی لمس کند و از همه مهم تر مشتریان نیز بتوانند تمام جزئیات طراحی انجام شده را قبل از شروع و اتمام پروژه ببینند .
طرح معماری در نرم افزار اتوکد
مزیت های کار با نرم افزار اتوکد در حوزه طراحی داخلی
اتوکد نرم افزاری است که طراحان داخلی تمایل بسیار زیادی به استفاده و کار با آن دارند . این نرم افزار در دنیای طراحی رتبه بالایی دارد . به صورت کلی زمانی که طراحان داخلی از اتوکد در پروژه های طراحی خود استفاده می کنند ، به چند فاکتور مهم دست می یابند : سرعت ، دقت بالا ، حرفه ای بودن ، و برتری نسبت به رقبای شان . آن ها می توانند با بهره گیری از مزیت های مختلف ، به صورت موفق تری نظر مشتریان را جلب کنند و آن ها را در خصوص طراحی خود قانع کنند .
امکان ترسیم طرح های دقیق ، طراحی های دو بعدی و سه بعدی و ارتباط با دیگر نرم افزار های تخصصی کامپیوتری از مزیت هایی است که اتوکد برای طراحان داخلی دارد .
آن ها می توانند با طراحی در نرم افزار اتوکد ، یک پیش نویس اولیه از طراحی داخلی مد نظر خود را آماده کنند تا مشتری با مشاهده و بررسی این طراحی سه بعدی ، یک دید کلی نسبت به طرح نهایی پس از اجرا داشته باشد .
این کار فرایند طراحی را بسیار سریع تر و راحت تر کرده و مدت زمان تصمیم گیری برای شروع پروژه و حتی تغییرات مورد نیاز در طول اجرا را کاهش می دهد . از طرفی چون مشتری قبل از اجرای طراحی ، دقیقا تمامی جزئیات را می بیند ، این امر امکان بروز مشکل در طول پروژه و نیاز به تغییر را کم می کند . به این ترتیب هم در وقت طراح و هم در هزینه های مربوط به طراحی داخلی ، صرفه جویی می شود .
چگونه کار با نرم افزار AutoCAD را یاد بگیریم ؟
برای یادگیری نحوه استفاده و کار با نرم افزار اتوکد ، می توان از فیلم های آموزشی آنلاین ، محتوا های موجود در پلتفرم های مختلف از جمله یوتیوب و کتاب های آموزشی استفاده کرد . اما تمام این گزینه ها ، بهتر است در کنار دوره های آموزشی تخصصی مورد استفاده قرار بگیرند .
دوره های آموزشی حرفه ای تمامی مراحل کار با اتوکد را به صورت جز به جز آموزش می دهد . خصوصا نحوه یادگیری کار با این نرم افزار ، می تواند در این دوره ها متناسب با نوع تخصص پیش برده شود . برای مثال ، در صورتی که یک طراح داخلی باشید ، می توان در دوره های تخصصی که برای طراحان و معماران برگزار می شود ، شرکت کرد .
مقدمه بر نرم افزار اتوکد
اگر بخواهیم در چند کلمه تعریف کنیم که اتوکد چیست ، میتوان گفت که این نرمافزار از نوع CAD ( Computer Aided Design|طراحی به کمک کامپیوتر ) است که برای طراحی و مدلسازی دو بعدی و سه بعدی طراحی شده است و امکان ایجاد و اصلاح مدل های هندسی با ظرفیت تقریبا بی نهایت برای توسعه انواع ساختارها و اشیاء را فراهم می کند .
این توانایی کار در زمینه های مختلف باعث شده است که اتوکد از کاربرد سنتی خود در دنیای معماری و مهندسی فراتر رفته و وارد دنیای گرافیک و طراحی داخلی شود .
در حال حاضر اتوکد دارای ابزارهای کمکی تخصصی فراوانی است که انواع زمینه های صنعتی مرتبط با طراحی دو بعدی و مدل سازی سه بعدی را پوشش می دهد .
تاریخچه نرم افزار اتوکد
اتوکد برای اولین بار قابل توجه شد زیرا اولین برنامه طراحی به کمک کامپیوتر بود که برای استفاده از رایانه شخصی ( به جای رایانه های صنعتی ) در دهه 1980 توسعه یافت . با توانمندتر شدن سخت افزار کامپیوتر ، شرکت پشتیبان AutoCAD یعنی Autodesk ، می خواست طراحی به کمک کامپیوتر را برای افراد بیشتری در دسترس قرار دهد .
اتوکد برنامه غالب در بسیاری از صنایع طراحی باقی مانده است زیرا به طور مداوم به روز می شود . هر سال یک نسخه جدید منتشر می شود و ویژگی های جدید همیشه اضافه می شود .
در سال 1982 گروهی از برنامه نویسان به رهبری جان واکر اولین نسخه اتوکد را توسعه دادند ، نرم افزاری که مایکل ریدل ، یکی دیگر از اعضای آن تیم ، قبلا ساخته بود .
در زمانی که کامپیوترها و نرم افزارها هنوز در حال راه اندازی بودند ، محبوبیت اتوکد باعث شد تا این شرکت به طور پیوسته تا به امروز رشد کند .
در آن سالها ، اتودسک خروج جان واکر و ورود کرول بارتز را تجربه کرد ، که باعث شد شرکت موفقیت خود را چند برابر کند و نفوذ اتوکد در بازار غیرقابل انکار شد .
امروزه Autodesk تعداد زیادی ابزار نرم افزاری متمرکز بر طراحی ، مدل سازی ، رندرینگ و برنامه های کاربردی ارائه می دهد .
گروه های کاربر هدف نرم افزار اتوکد
اتوکد خود را به عنوان نرم افزار کلیدی برای کل بازار طراحی تبلیغ می کند که مخاطبان زیادی به آن می دهد .
به طور خاص ، بسیاری از صنایع که به شدت به دقت طراحی متکی هستند از اتوکد برای قابلیت اطمینان ریاضی آن استفاده می کنند . به عنوان مثال ، معماری و هوانوردی دو رشته ای هستند که بر اندازه گیری های دقیق ، اجزایی که با هم تناسب دارند و کار در مقیاس بزرگ برای ساخت سازه های پایدار متکی هستند .
انواع دیگر مهندسی ، مانند مکانیک و برق ، نیز به برنامه ای نیاز دارند که به آنها اجازه دهد بدون کاهش دقت ، به بزرگی یا کوچکی مورد نیاز خود طراحی کنند . طراحی گرافیک و برنامه ریزی شهری نیز از اتوکد برای در بر گرفتن همه چیز از تصویر بزرگ طراحی تا کوچکترین جزئیات آن استفاده می کند .
مشخصات نرم افزار اتوکد
شایستگی اصلی اتوکد طراحی دو بعدی است . فضای کاری آن اساساً یک میز پیش نویس در کامپیوتر شما است و از زمان معرفی آن تغییری نکرده است .
در عین حال ، اتوکد همگام با زمان است . هنگامی که طراحی سه بعدی به کمک کامپیوتر رایج شد ، اتوکد قابلیت های مربوطه را با بقیه جعبه ابزار خود ادغام کرد .
در پشتیبانی از طراحی دو بعدی و سه بعدی ، اتوکد دارای طیف وسیعی از دستورات است که به دقت کمک می کند ، مانند خطوط مرکزی و علامت هایی که به طور خودکار از اندازه و مکان طراحی شما محاسبه می شوند ، ابعاد ترسیمی که می توانند به نسبت های ثابت تنظیم شوند ، و آرایه های هندسی که به شما کمک می کند که سریعتر الگوها را تکرار کنید .
برای کار در سه بعدی ، اتوکد راه های مختلفی را برای مشاهده طرح شما ارائه می دهد ، بنابراین می توانید از هر زاویه روی آن کار کنید .
در حال حاضر ، اتوکد در حال اصلاح ویژگیهای خود برای طراحی دو بعدی و سه بعدی ، تعامل آن با فضای ابری و سازگاری آن با سایر برنامهها و گسترش قابلیتهای خود است .
به عنوان مثال :
طراحی دو بعدی
در آخرین نسخه ، اتوکد عملکردهای طراحی دو بعدی و دقت ابزارها را با بهبود برخی گزینه ها بهبود بخشیده است .
ایجاد ابعاد به صورت خودکار
فرم های قابل پیوند با برنامه های صفحه گسترده
ذخیره نماهای سفارشی
بلاک های پویا
امکان استخراج داده ها از اشیا ، بلاک ها و ویژگی ها
ایجاد ماتریس
و…
طراحی سه بعدی
برای مدل سازی سه بعدی ، Autodesk بر بهبود رندر و سازگاری با سایر برنامه های تکمیل کننده اتوکد تمرکز کرده است .
مدل سازی سه بعدی واقعی تر
پیوست فایل های ابری نقطه ای
نورپردازی بهتر در رندرها
ایجاد نقشه های مقطعی
و …
آخرین ویژگی ها ی نرم افزار اتوکد
اتودسک با پیگیری دقیق آخرین فناوریها ، تلاشهای خود را بر روی سازگاری بین دستگاهها و کار فزاینده در فضای ابری متمرکز کرده است .
ذخیره سازی ابری
پشتیبانی از چند دستگاه
بخش اندازه گیری سریع
تاریخچه پیشرفت فایل
بلاک پالت
بهبود عملکرد
ویژگی های نوآورانه
نکات سازماندهی نرم افزار اتوکد
آنچه را که می بینید سفارشی کنید . اتوکد به شما این امکان را می دهد که با روبان ها و پالت های خود سرهم بندی کنید تا دستورات پرکاربرد خود را به راحتی در دسترس داشته باشید در حالی که دستوراتی که کمتر استفاده می کنید پنهان می شوند .
ابزارها را به نوار “دسترسی سریع’ اضافه کنید . اکنون میتوانید ابزارهایی را که بیشتر استفاده میکنید ، از جمله ابزار لایهبندی که به شما امکان میدهد بین لایههای مختلف طراحی خود جابهجا شوید ، در بالای صفحه نمایش خود مشاهده کنید .
یکی از نکات منفی این است که برای سفارشی کردن رابط کاربری به نفع خود ، ابتدا باید با ابزارهای اتوکد و نحوه تناسب آنها با گردش کار خود آشنا باشید که خوشبختانه ، آموزشهای زیادی وجود دارد .
قیمت و مجوز نرم افزار اتوکد
اتوکد دارای چندین نوع مجوز استفاده برای انتخاب است . آنها برای متمایز کردن کاربران فردی ( که برای مثال از اتوکد برای پروژههای تجاری شخصی خود استفاده میکنند ) از گروهی از کاربرانی که باید در یک سیستم باشند ( به عنوان مثال ، یک تیم مهندسی که روی بخشهای مختلف یک پروژه کار میکنند ) طراحی شده است . همچنین کسانی هستند که از اتوکد برای یادگیری طراحی به کمک کامپیوتر در یک محیط رسمی استفاده می کنند .
آموزشی : شما باید دانشجو یا مدرس یک موسسه آموزشی واجد شرایط باشید و فقط از اتوکد برای آموزش استفاده کنید . ( شما نمی توانید از مجوز آموزشی برای طراحی محصولاتی استفاده کنید که برای سود می فروشید . )
تک کاربر : فقط شما ، می توانید از طریق کد دسترسی منحصر به فرد خود از اتوکد استفاده کنید . شما می توانید آن را روی حداکثر سه دستگاه نصب کنید ، اما هر بار فقط با یک سیستم می توانید به برنامه دسترسی داشته باشید .
چند کاربره : می توانید تعدادی کاربر مجاز را به طرح خود اضافه کنید و هر یک از آنها می توانند همزمان در هر یک از دستگاه های شبکه شما به برنامه دسترسی داشته باشند . این کار از استفاده غیرمجاز در خارج از گروه کاربری جلوگیری می کند و در عین حال امکان انعطاف پذیری کار در آن را فراهم می کند .
سه سطح پرداخت وجود دارد و انتخاب شما بستگی به مدت زمانی دارد که به اتوکد نیاز دارید .
ماهانه : 210 دلار
سالانه : 1690 دلار
در هر سه سال : 4565 دلار
هر سه این سطح پرداخت به شما امکان دسترسی به برنامه هسته اتوکد دو بعدی و سه بعدی ، به علاوه بسته های خاص صنعت ، از جمله AutoCAD Architecture ، AutoCAD Electrical ، AutoCAD Map 3D ، AutoCAD Mechanical ، AutoCAD MEP و AutoCAD Plant 3D را می دهد . همچنین می توانید از برنامه موبایل اتوکد استفاده کنید .
هنگامی که به خرید اتوکد متعهد شدید ، از طریق اشتراک مبتنی بر ابر در وب سایت Autodesk به آن دسترسی خواهید داشت . این بدان معناست که تا زمانی که بخواهید به آن دسترسی داشته باشید ، هزینه ای مکرر می پردازید .
الزامات نرم افزار اتوکد
اتوکد به طور کلی با هر دو سیستم عامل ویندوز و مک سازگار است . برنامه اصلی آن می تواند روی هر دو سیستم عامل بدون هیچ مشکلی اجرا شود .
با این حال ، وقتی به ابزارهای تخصصی می رسید ، چند استثنا قابل توجه وجود دارد . اگر به یکی از این ویژگیها نیاز دارید ، مطمئن شوید که میتوانید از اتوکد در دستگاه ویندوز استفاده کنید :
مجموعه ابزارهای تخصصی : متأسفانه ، بخش هایی از اتوکد که حاوی ابزارهای طراحی خاص صنعت هستند ، مانند AutoCAD Mechanical 3D و AutoCAD Raster Design ، فقط با ویندوز سازگار هستند .
نقشه برداری سه بعدی : یک ویژگی کلی تر که به هر کسی که به صورت سه بعدی طراحی می کند کمک می کند ، نقشه برداری سه بعدی به شما کمک می کند اشیاء را در دنیای طراحی شده خود قرار دهید . این به ویژه برای کسانی که از اتوکد برای طراحی داخلی یا سایر خلاقیت های کل فضا استفاده می کنند مفید است .
با این اوصاف ، برای نسخه 2020 ، الزامات به شرح زیر است :
ویندوز
نسخه ها : Windows 7 SP1 ، 8 . 1 یا 10 ( فقط 64 بیت )
پردازنده : 2 . 5 گیگاهرتز مورد نیاز ، 3+ گیگاهرتز توصیه می شود
حافظه : 8 گیگابایت مورد نیاز ، 16 گیگابایت توصیه می شود
صفحه نمایش : 1920 x 1080 با رنگ واقعی برای نمایشگرهای معمولی ، 3840 x 2160 برای وضوح بالا و نمایشگرهای 4K
کارت نمایش : پردازنده گرافیکی 1 گیگابایتی با پهنای باند 29 گیگابایت بر ثانیه ، مطابق با DirectX 11 مورد نیاز است . GPU 4 گیگابایتی با پهنای باند 106 گیگابایت بر ثانیه و سازگار با DirectX 11 توصیه می شود
فضای دیسک : 6 گیگابایت
مک
پردازنده : CPU 64 بیتی اینتل ( CPU Intel Core Duo مورد نیاز ، 2 گیگاهرتز یا سریعتر توصیه می شود )
حافظه : 4 گیگابایت مورد نیاز ، 8+ گیگابایت توصیه می شود
صفحه نمایش : 1280 x 800 با رنگ واقعی مورد نیاز ، 2880 x 1800 با صفحه نمایش رتینا توصیه می شود
کارت نمایش : کارتهای گرافیکی نصبشده در Mac
فضای دیسک : 3 گیگابایت برای دانلود و نصب
اتوکد چیست؟ (۳ کاربرد اصلی AutoCAD)
اتوکد چیست؟ (۳ کاربرد اصلی AutoCAD)
آیا تابهحال تصور کردهاید چگونه میتوانید به وسیله یک نرمافزار از خلاقیت خود برای ایجاد آثار هنری و مهندسی شگفتآور بهره ببرید؟
اتوکد، نامی که در دنیای طراحی و مهندسی به آن اطلاق میشود، یک دنیایی از امکانات را در اختیار شما قرار میدهد.
از طراحی ساختمانهای مدرن گرفته تا ایجاد نقشههای دقیق مهندسی، اتوکد ابزاری قدرتمند است که به شما اجازه میدهد به طور دقیق و خلاقانه به پروژههای خود بپردازید.
آیا شما نیاز به طراحی داخلی خانهای دارید یا به دنبال ایجاد ماکتهای سه بعدی مهنسدی هستید؟
سیستم مورد نیاز نرم افزار اتوکد چیست ؟
اگر میخواهید از نرمافزار اتوکد استفاده کنید نیازمند به یک سیستم رندرینگ با پارامتر های مناسب هستید که این پارامتر ها شامل موارد زیر میشود :
پردازنده :
بهتر است که از پردازندهای با سرعت بالا در سیستمتان استفاده کنید . مثلا پردازنده های Core i7 یا Core i9 از شرکت اینتل ، یا پردازندههای Ryzen 7 یا Ryzen 9 از شرکت AMD برای ساپورت نرمافزار اتوکد مناسب هستند .
حافظه رم :
حداقل ۸ گیگابایت حافظه رم برای اجرای اتوکد لازم است ، اما برای سرعت بالا تر و بهتر حداقل ۱۶ گیگابایت حافظه رم پیشنهاد میشود .
کارت گرافیک :
برای استفاده از نرمافزار های طراحی و مدلسازی مانند اتوکد استفاده از کارت گرافیک با حافظه حداقل ۲ گیگابایت کافی میباشد اما برای سهولت در کار و سرعت بالا تر و بهینه تر ما به شما پیشنهاد میدهیم که از کارت گرافیک با حافظه ۴ گیگابایت یا بیشتر استفاده کنید .
معرفی کاربرد های نرم افزار اتوکد
شغل اتوکدکار یکی از شغلهای پرجست و جو در ایران استخدام است . این روزها مشاغل رشتههای فنی و مهندسی با دنیای نرم افزارها گره خورده است . نرمافزارها به مهندسین در اجرای دقیقتر طرحهایشان کمک میکنند . استفاده از این نرمافزارها آنقدر تخصصی شده که در بسیاری از شرکتها و سازمانها ، افرادی برای کار با این نرمافزارها استخدام میشوند . در رشتههای حوزه معماری و نقشهکشی نیز از نرم افزار اتوکد استفاده میشود . این روزها شرکتهای زیادی که در این حوزه کار میکنند به استخدام اتوکد کارهای حرفهای میپردازند تا طرحهای معماری و نقشهکشی های آنها را پیادهسازی کنند . در ادامه با نرمافزار اتوکد و بازار کار اتوکدکاران بیشتر آشنا میشویم .
[soft98.ir]
Autodesk AutoCAD 2024.1 Win/Mac + Help اتوکد نقشه کشی 2024
Autodesk AutoCAD اتودسک اتوکد نرمافزاری که برای ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار میرود. مطمئنا مهندسان نقشه کشی و عمران این ابزار را بسیار بهتر از افراد معمولی می شناسند. در AutoCAD کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو بعدی و سه بعدی را دارند. در همه جای جهان اگر قرار باشد نقشه ای کشیده شود ، همه آن را با محصول AutoDesk ترسیم خواهند کرد. این ابزار را به عنوان هدیه ای ناچیز به مهندسان و طراحان نقشه کشی و عمران تقدیم می کنیم.
نرم افزار AutoCAD چیست ؟
«اتوکد» ( AutoCAD ) ، یک نرم افزار «طراحی به کمک رایانه» ( Computer-Aided Design ) یا به اختصار «کَد» ( CAD ) است . نرم افزارهای CAD با استفاده از قابلیتها و تواناییهای پردازشی کامپیوتر ، ترسیم ، ویرایش ، تحلیل و بهینهسازی طرحهای مختلف را با سرعت و بهرهوری بیشتر انجام میدهند .
فیلم آموزش اتوکد – ترسیمات دو بعدی در AutoCAD در فرادرس
کلیک کنید
اتوکد نرم افزاری است که معمولا به منظور ترسیم و ویرایش نقشهها و طرحهای دو بعدی و سه بعدی در حوزههای معماری ، عمران ، مکانیک و غیره مورد استفاده قرار میگیرد . کاربری آسان ، سرعت بالای ترسیم و دقت فوقالعاده از دلایل اصلی محبوبیت این نرم افزار در حوزههای یاد شده است .
نمونهای پلانهای دید از بالا و رو به روی ساختمان ترسیم شده در AutoCAD ( برای مشاهده تصویر در ابعاد اصلی + اینجا کلیک کنید )
منابع ویدیویی یا فیلم آموزش اتوکد
در سالهای اخیر ، یادگیری با استفاده از فیلمهای آموزشی با استقبال بسیار زیادی از طرف کاربران مواجه شده است . آموزش ویدیویی ، علاوه بر حذف مشکلات روشهای قبلی ، از مزایایی نظیر دسترسی و انعطافپذیری بالا ( یادگیری در هر زمان و مکان ) بهره میبرد . منابع ویدیویی زیادی برای یادگیری اتوکد تهیه شدهاند . کاربران میتوانند با توجه به سطح مهارت و نیاز خود ، آموزش مناسب را انتخاب کنند . مثالهای موجود در فیلمهای آموزشی اتوکد معمولا کاربردی هستند . علاوه بر این ، به دلیل مشاهده مستقیم نحوه اجرای دستورات و رسم مدلها ، یادگیری با این روش بسیار سادهتر از روشهای قبلی است .
اتوکد الکتریکال AutoCAD Electrical چیست ؟ و چه امکاناتی دارد؟
پیشرفت فنّاوری و گسترش کاربرد رایانهها در صنعت باعث شده تا امروز یک رابطه جداییناپذیر بین صنعت و رایانه به وجود بیاید.یکی از ابزارهای کاری تکنسینهای برق استفاده از نقشه هست. قبل از استفاده از رایانهها و روی کار آمدن آنها، نقشهها بهصورت کاملاً دستی رسم میشدند اما پس از پیشرفت فنّاوری انواع ابزارهای مختلف برای رسم نقشه در کامپیوتر به وجود آمدند که یکی از مهمترین و پرکاربردترین آنها اتوکد الکتریکال است.
نرمافزار AutoCAD Electrical ابزاری جهت طراحی بردها و مدارهای الکتریکی و محصولی از کمپانیAutodesk میباشد که کار ساخت و طراحی مدارات کنترل الکتریکی و بررسی مدارها و مقاومت ها را بر عهده دارد.
درواقع نرمافزاراتوکد الکتریکال، اتوکدی برای طراحی سیستم های کنترل الکتریکی میباشد، که بخش مهمی از نمونهسازی دیجیتال است و به شما اجازه میدهد که سریعتر و مؤثرتر و با هزینهای پایین طراحی کنید.
اتوکد الکتریکالیکی از پرکاربردترین ابزارهای ترسیم نقشههای صنعتی در زمینه مهندسی برق است. سالها است که مهندسان ایرانی از این نرمافزار جهت ترسیم مدارهای فرمان و قدرت در شرکتهای مهندسی برق و تابلوسازی استفاده میکنند.
نرم افزار اتوکد دو بعدی چیست
نرم افزار اتوکد دو بعدی چیست و چه کاربردی دارد ، اگر به دنبال پاسخی برای این سوال هستید این مطلب را تا آخر بخوانید . اتوکد یکی از محصولات شرکت AUTODESK می باشد و مهندسان و معماران از این نرم افزار برای ترسیمات دو بعدی و سه بعدی خود استفاده می کنند . مهندسان در زمینه های مختلف طراحی صنعتی ، معماری ، الکترونیک ، مکانیک ، تاسیسات و… از این نرم افزار استفاده می کنند . اتوکد CAD مخفف Computer-aided design می باشد . نرم افزار اتوکد یکی از پر کاربرد ترین و مهم ترین نرم افزارهای ترسیمات دو بعدی می باشد . اولین نسخه این نرم افزار در سال ۱۹۸۲ منتشر شد . اتوکد در طراحی سیستم های الکترونیک با عنوان EDA شناخته شده است . در شاخه مکانیک با عنوان و نام MDA شناخته می شود که شامل پروسه ترسیمات با کمک نرم افزار کامپیوتر می باشد .
اتوکد با زبان های انگلیسی ، آلمانی ، فرانسه ، ایتالیایی ، اسپانیایی ، ژاپنی ، کره ای ، چینی ، روسی و… ارائه شده است . امروز اتوکد امکان ترسیمات بسیار دقیق با جزئیات فراهم کرده است و جای ترسیمات دستی که نیاز به صرف ساعت ها وقت و هزینه بود را گرفته است . پسوند نرم افزار به صورت DWG است . زمانی که یک فایل با فرمت DWG ذخیره می شود ، تنها بر روی نرم افزارهای شرکت اتودسک قابلیت باز شدن و وارد شدن فایل و ویرایش را دارد . پسوند دیگر SFX نام دارد و برای باز کردن فایل در نرم افزارهای غیر از اتودسک کاربرد دارد . نرم افزار اتوکد از قابلیت های زیادی برخوردار است و در زمینه های مختلفی از پروژه ها کاربرد دارد . این برنامه توانایی انجام یک طراحی ساده تا ترسیمات پیچیده و یا ترسیمات معماری را دارد . نرم افزار اتوکد تعامل مناسبی با نرم افزارهای سه بعدی همچون مایا ، 3d max و… دارد که همین علت سبب محبوبیت این نرم افزار در بین معماران شده است .
بهترین روش یادگیری نرم افزار اتوکد دو بعدی
همانطور که می دانید آموزش اصولی و حرفه ای یکی از مهم ترین نکات در یادگیری می باشد . بنابراین انتخاب روشی مناسب و تخصصی که باعث شود شما بسیار در این حرفه موفق شوید بسیار حائز اهمیت است . بعضاً از افرادی که خودشان اقدام به آموزش نرم افزار اتوکد دو بعدی کرده اند شنیده ایم که یادگیری اتوکد دو بعدی امری سنگین ، سخت و بغرنج است . و یا غالباً این عزیزان ابراز سردرگمی برای یادگیری این نرم افزار کاربردی و قدرتمند می کنند و عنوان می نمایند که نمی دانیم به چه شکل و از کجا روند آموزشی خود را آغاز نماییم ، به چه طریقی این حجم وسیع از اطلاعات و پارامتر های گوناگون را به خاطر و حافظه بسپاریم و یا مطالب به یاد سپرده شده را به چه نحوی به کار ببندیم .
نمونه فیلم پکیج آموزش نرم افزار اتوکد AutoCAD :
نرمافزار اتوکد AutoCAD یکی از اولین و قدرتمندترین نرمافزارهای طراحی به کمک رایانه است که در ابتدای تحصیلات دانشگاهی در رشتههای مهندسی ، آموزش آن به دانشجویان و فعالان عرصههای مهندسی توصیه میشود .
اتوکد ( به انگلیسی : AutoCAD ) نرمافزاری است که برای ترسیم نقشههای مهندسی و صنعتی به کار میرود و از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک AutoDesk میباشد . کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را دارند .
طیف قابلیتهای این نرم افزار تا حدی گسترده است که محدود به یک رشته و صنعت خاص نمیشود و تقریباً در تمامی امور طراحی و ترسیم مدلهای سه بعدی در رشتههای الکترونیک ، عمران ، معماری ، نقشهکشی و مدلسازی کاربرد دارد .
در طی سالهای اخیر شرکت Autodesk نسخههای ویژهای از این نرم افزار را برای رشتههای متعدد مهندسی ارائه کرده که از جمله آنها میتوان به AutoCAD Electrical و AutoCAD Mechanical و AutoCAD Architecture و غیره اشاره نمود .
نقد و بررسی : نرم افزار نقشه برداری Autodesk AutoCAD Map 3D
نرم افزار نقشه برداری Autodesk AutoCAD Map 3D محصول کمپانی بزرگ نرم افزاری جهان Autodesk می باشد .
Autodesk AutoCAD Map 3D Software نرم افزاری قدرتمند در زمینه مدیریت و طرح ریزی زیر ساخت پروژه های عمرانی بر مبنای مدل های چند بعدی می باشد .
این نرم افزار حرفه ای نقشه برداری امکان داشتن دسترسی سریع به اطلاعات و دادههای CAD و GIS را برای نقشه برداران محترم فراهم می نماید .
با استفاده از ابزارهای هوشمند و مدل سازی های داده های صنعتی ، مهندسین می توانند با اعمال استانداردرهای منطقه ای و یا قوانین خاص پروژه به سرعت تغییرات را اعمال نمایند .
استفاده از نرم افزار نقشه برداری Autodesk AutoCAD Map 3D موجب بهبود کیفیت پردازش داده ها ، بهره وری بالاتر و مدیریت بهتر منابع پروژه میشود .
تکنولوژیهای این نرم افزار پیشرفته به مهندسین و متخصصین در اجرای بهتر پروژههای ساختمانی و راه سازی ، ترسیم نقشههای ساختمانی و سازهها و البته در صنعت راه سازی ، عمران ، ساخت ، انرژی ، پردازش و آنالیز اطلاعات GIS داده های مکانی یاری می رساند .
قابلیتهای کلیدی نرم افزار نقشه برداری Autodesk AutoCAD Map 3D : دسترسی مستقیم و سریع به انواع داده های جغرافیایی با امکان ویرایش و پردازش اطلاعات . یکپارچه سازی و تجزیه و تحلیل اطلاعات نقشه برداری از منابع مختلف نرم افزاری و سخت افزاری . امکان ویرایش پروژه های نقشه برداری ذخیره شده در نرم افزار AutoCAD . آنالیز خودکار و سریع داده های حجیم GIS و ابر نقاط در بهینه سازی نقشه های دو بعدی و سه بعدی . امکان پردازش و شبیه سازی مدل سه بعدی از تصاویر و نقشه های هوایی برداشت شده با پهپاد های نقشه برداری . به کارگیری الگوریتم هوشمند در سیستم مسیریابی ژئوگرافیک در Autodesk AutoCAD Map 3D Software . استفاده از سیستم مختصات جغرافیایی واقعی جهت ژئورفرنس سازی تصاویر و برداشت های گیرنده های GNSS/GPS . دسترسی به اطلاعات جغرافیایی از منابع مختلف مانند ESRI ، SHP ، Oracle و ArcSDE , shdv و سایرمنایع سازمان های نقشه برداری . امکان بارگزاری ، ویرایش ، تبدیل و خروجی اطلاعات از سیستم های CAD و GIS . ورودی و خروجی داده ها به سایر نرم افزارهای نقشه برداری با فرمت های مختلف . تنظیمات دلخواه نرم افزاری متناسب با نیاز نقشه بردار و پروژه نقشه برداری . لایه بندی اطلاعات بر اساس سطح دسترسی و اهمیت داده های نمایشی . محاسبه و ترسیم ، جستجو سریع ، اندازگیری مختصات داده ها ، فواصل و مساحت . تبدیل سیستم های مختصاتی و ژئو رفرنس کردن تصاویر . محاسبه و ترسیم سه بعدی سازی نقشه ها در Autodesk AutoCAD Map 3D Software . تهیه پروفیل های طولی از یک امتداد دلخواه بر روی نقشه . توابه محاسباتی احجام عملیات خاکی در این نرم افزار نقشه برداری . سازگار با نسخه های مختلف ویندوز ماکروسافت .
نرم افزار اتوکد چیست
نرم افزار اتوکد چیست
نرم افزار اتوکد را میتوان جزو بهترین نرم افزار های معماری و نقشه کشی دانست و امروز در ، قصد داریم بدانیم که اتوکد چیست و برای ما چه کاری انجام می دهد
در ابتدا با مشخصات کلی نرم افزار اتوکد آشنا می شویم:
AutoCAD سال انتشار اولین نسخه: 1982 توسعه دهنده: کمپانی Autodesk نقشه کشی و طراحی سیستم عامل مورد نیاز: ویندوز، مک او اس وب سایت: www.autodesk.com
نرم افزاراتوکد AutoCAD چیست ؟
کلمه AutoCAD مخفف Automatic Computer Aided Design یعنی طراحی و نقشه کشی با کامپیوتر است . نرم افزار AutoCAD برای معماری ، عمران ، مکانیک ، برق و … راه را هموار ساخته است .
با استفاده از نرم افزار AutoCAD می توانید نقشه های ساختمانی و یا صنعتی را به صورت دو بعدی و یا سه بعدی ترسیم نمایید .
کاربرد نرم افزار AutoCAD در گرایش های مهندسی
دانشجویان مکانیک 4 واحد درسی طراحی و نقشه کشی صنعتی را می گذرانند که یکی از مهم ترین آنها ، طراحی و نقشه کشی با نرم افزار اتوکد می باشد .
از جمله مواردی که با نرم افزار اتوکد طراحی میگردد می توان به موارد زیر اشاره نمود :
نقشه های ساخت پمپ نقشه های ساخت بویلر نقشه های ساخت قطعات خودرو و… . .
یکی از قابلیت های نرم افزار اتوکد سازگاری با دستگاه برش CNC است .
کاربرد نرم افزار اتوکد در گرایش مهندسی مکانیک :
مهندسی مکانیک ( تاسیسات ) : طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی پروژه های مسکونی ، تجاری ، شبکه آبرسانی ، فاضلاب ، گازرسانی
مهندسی مکانیک ( ساخت و تولید ) : طراحی قطعات ماشین های صنعتی ، ابزار دقیق و نمایش آن ها
کاربرد نرم افزار اتوکد در گرایش مهندسی عمران :
مهندسی عمران : طراحی سازه ها و اسکلت های ساختمانهای مسکونی ، اداری و تجاری
کاربرد نرم افزار اتوکد در گرایش مهندسی برق :
مهندسی برق : تعیین مسیر کابل کشی فشار قوی ، مخابراتی یا فیبر نوری
کاربرد نرم افزار اتوکد در گرایش مهندسی معماری :
معماری : نرم ازفار اتوکد دارای قابلیت سه بعدی سازی را نیز دارا است و همین امر موجب شده تا طراحان بتوانند به راحتی اشیای داخل ساختمان را بصورت سه بعدی نمایش دهند .
ویژگی های مهم نرم افزار اتوکد AutoCAD
* منوی مرورگر * ابزارهای قوی طراحی *طراحی دو بعدی و سه بعدی *طراحی نقشه های سه بعدی با استفاده از ابزارها * لایه های محاوره ای *میانبر های منحصربفرد *قابلیت نمایش سریع *قابلیت ViewCube و SteeringWheels *قابل استفاده برای افراد مبتدی تا مهندسان و طراحان حرفه ای *طراحی, تجسم و مستندسازی ایده ها
محیط نرم افزار اتوکد
نرمافزار اتوکد ۳ محیط اصلی دارد :
۱- محیط دوبعدی ، AutoCAD Classic
۲- محیط سه بعدی ، 3D Modeling
۳- Drafting & Annotation
پنجره نرم افزار اتوکد Autocad
نرم افزار اتوکد شامل 5 پنجره می باشد :
نوار منوی کرکره ای نوار ابزارمستقر شده و شناور ناحیه ترسیم پنجره دستور نوار وضعیت
بازار کار نرم افزار اتوکد AutoCAD :
با توجه به کاربرد های این نرم افزار در گرایشات مختلف مهندسی و همچنین قابلیت سه بعدی سازی ، این نرم افزار دارای بازار کار خوبی است و کسانی که به این نرم افزار مسلط هستند و همچنین دارای نمونه کارهای قابل قبول در این زمینه هستند ، می توانند به راحتی استخدام شوند . برای یادگیری این نرم افزار باید کلاس آموزش اتوکد را بگذرانید که در آ موزشگاه کامپیوتر پرتو دوره آموزشی اتوکد بصورت جامع ( دو بعدی و سه بعدی ) برگزار می گردد .
اتوکد چیست؟ معرفی جامع نرم افزار AutoCAD
بدون شک نرم افزار اتوکد (AutoCAD) را می توان به عنوان یکی از محبوب ترین نرم افزار های طراحی دوبعدی و سه بعدی دانست؛ اگر نمی دانید اتوکد چیست این مقاله را با دقت مطالعه کنید.
نرم افزار اتوکد (AutoCAD) امکانات بی نظیری را به کاربران ارائه می کند و همین امکانات باعث شده تا مخاطبین این نرم افزار طیف گسترده ای از مهندسین مختلف، از جمله مهندسی عمران، برق، مکانیک، متالوژی را تشکیل دهند.
تاریخچه ای از نرم افزار اتوکد
تا قبل از ارائه اولیه و معرفی جهانی اتوکد در دسامبر 1982 ( December 1982 ) ، معماران ، طراحان رایانه ای و مهندسین نقشه کشی با پروسه طاقت فرسایی برای کار خود روبرو بودند و تمام مراحل کار و طراحی آنها به صورت دستی انجام میگرفت . اما ناگهان در مقابل پدیدهای نرم افزاری به نام اتوکد روبرو شدند که افق های تازه ای را به روی آنها گشود و تا حد بسیاری از سختی کار های آن ها کاسته شد .
در اینجا بود که اتوکد ، به یکی از پرطرفدار ترین برنامه های کاربردی طراحی و نقشه کشی در سر تا سر جهان تبدیل گشت و امروزه میلیون ها کاربر را به خود اختصاص داده است .
مخترع اتوکد یعنی مایک ریدل طراحی این نرم افزار را در سال 1970 با دارای پردازنده 64 بیتی و با حافظهی در دسترس 64K شروع کرد و حاصل این اقدامات یک مفسر در محیط دو بعدی بود و از آن به عنوان اولین نسخه از نرم افزار اتوکد یاد می شود .
طراحی نسخه دوم و تعاملی تر اتوکد ، از سال 1977 شروع شد و در طی دو سال به اتمام رسید و این نرم افزار interact نام گرفت و در آخر این سرنوشت بود که ریدل و جان واکر موسس آینده شرکت Autodesk را به هم رساند !
حالا اصلا نرم افزار اتوکد چیست ؟
بسیاری اتوکد ( AutoCAD ) را مادر تمام نرم افزار های طراحی می دانند ؛ ادعایی که بزرگ به نظر می رسد ولی آیا این ادعا برای اتوکد هم بزرگ و دور از واقعیت است ؟
نرم افزار اتوکد ( AutoCAD ) با ارائه امکاناتی بی نظیر در محیط های دو بعدی و سه بعدی ، نرم افزاری کاربردی در رشته های گوناگون از ججمله عمران و معماری محسوب می شود .
به کمک اتوکد می توانید سرعت انجام پروژه های خود را چندین برابر کنید و طراحی های خود را دقتی غیرقابل مقایسه با طراحی دستی را در پروژه های خود ارائه نمایید ؛ بنابر این اگر قصد دارید ترسیماتی دقیق و فنی داشته باشید ، باید اتوکد را بشناسید و به خوبی از آن بهره بگیرید .
آیا استفاده از نرم افزار اتوکد رایگان است ؟
شاید اولین سوالی که در مورد نرم افزار اتوکد برابتان مطرح شود این است که آیا این نرم افزار برای کامپیوترهای خانگی به صورت رایگان است ؟
جواب شما خیر است ؛ کاربرانی که به این برنامه علاقه دارند و دوست دارند آن را رایگان دانلود کنند ، یک دوره 30 روزه آزمایشی رایگان برای آن وجود دارد .
البته در وبسایت های ایرانی می توانید نسخه های کرک شده و رایگان این نرم افزار را دانلود و استفاده نمایید .
نرم افزار اتوکد برای سیستم عامل های Microsoft Windows و macOS ارائه شده است .
در عصر تکنولوژی و دنیایی که کامپیوتر حرف اول را می زند و تمام امور روزمره و تخصصی زندگی افراد در سرتاسر جهان ، تحت تاثیر آن است ، بدیهی است استفاده از نرم افزارهایی مانند اتوکد در تمام امور شخصی و کاری افراد و داشتن یک فضای حرفهای در کار برای تمام صاحبین مشاغل و کسب وکار امری ضروری بوده و گریز از آن اجتناب ناپذیر است .
لازم به ذکر است به علت طیف گسترده و بسیار وسیعی که قابلیتهای این نرم افزار در میان مشاغل و حوزههای صنعت دارد ، بدیهی است که یکی از معیارهای استخدام برای هر کارفرمایی ، تسلط کامل هر فرد جویای کار بر این نرم افزار است .
نسخه های نرم افزار اتوکد چیست ؟
نرم افزار اتوکد نسخه ها و ورژن های مختلفی دارد که در ادامه ، کاربرد مختصری از هر یک را بیان می کنیم .
کاربرد های نرم افزار اتوکد چیست ؟
نرم افزار اتوکد در رایانههای خانگی ، دارای مجموعهای از ابزارهای تخصصی میباشد که برای تهیه و ویرایش در معماری ، مهندسی مکانیک ، طراحی الکتریکی و نمونه سازی اولیه وجود دارد .
این نرم افزار در اغلب شاخه های مهندسی از جمله عمران ، مکانیک ، معماری ، الکترونیک ، نقشه کشی ، الگو سازی هوشمند ، طراحی صنعتی ، غیره کاربرد های وسیعی دارد ؛ به نحوی که به دلیل داشتن قابلیتهای بسیار بالایی که برای مهندسین و طراحان در رشتههای ذکر شده دارد ، به سرعت و به طرز باورنکردنی ، این روزها به عنوان یکی از برترین و پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی سه بعدی و الگو سازی از آن یاد می شود .
حال برخی از کاربرد های نرم افزار اتوکد را در رشته های مختلف بررسی می کنیم .
معماران قادر به ایجاد نقشه های طبقه ، بخش ها ، دیوارها ، پنجره ها ، درها و سایر نقشه های طراحی ساختمان هستند .
مهندسان برق می توانند نمودارهای شماتیک ، طرح بندی پنل ها را طراحی کرده و از استانداردهای پروژه استفاده کنند .
مهندسین عمران قادر هستند با استفاده از نقشههای سه بعدی ، به فناوری های پیشرفته GIS دست پیدا کنند . همچنین آنها میتوانند برای مدیریت وضعیت جغرافیایی و جمع آوری داده های مکانی از ابزارهای مخاص آن استفاده کنند .
همچنین از این نرم افزار می توانید در ترسیم نما و پلان که از اولین مهارت هایی است که در دوران دانشجویی می آموزید استفاده کنید ؛ البته هنوز هم در برخی دانشگاه ها همچنان به روش سنتی و رو کاغذهای پوستی انجام می شود که با توجه به حساسیتی که در این بحث در مورد اندازه گیری ها وجود دارد کار بسیار وقت گیری به حساب می آید .
نرم افزار اتوکد با اندازه گیری های دقیق و سرعت بالای خود زمان انجام و کشیدن این نماها را تا حد زیادی کاهش می دهد .
آموزش اتوکد ( AutoCAD ) را از کجا شروع کنم ؟
همان طور که گفتیم ترسیم پلان و برش ها اولین مرحله برای یادگیری است که لازمه ی آن عبارتند از :
1 – آشنایی با دستورات و نحوه ترسیم در اتوکد
2 – آشنایی با استاندارد ها و ضوابط مربوط به طراحی ساختمانی و …
فراموش نکنید
اتوکد هر مقدار هم که اتوکد نرم افزار پیشرفته ای باشد باز هم نیازمند به مهندسی است
که ضوابط و استانداردهای نقشه کشی را بلد بوده و آن را با کمک این نرم افزار در سریع ترین زمان ممکن پیاده سازی کند .
آشنایی با نرم افزار اتوکد (Auto CAD) دو بعدی
آشنایی با نرم افزار اتوکد (Auto CAD) دو بعدی: نرم افزار نقشه کشی اتوکد AutoCAD یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین نرم افزار های طراحی های دو بعدی و سه بعدی است. در واقع، عبارت CAD که در نام این نرم افزار وجود دارد، مخففی است از عبارت Computer Aided Design که به معنی طراحی به کمک نرم افزار می باشد. اتوکد AutoCAD نام نرم افزاری است که برای ترسیم نقشه های معماری، مهندسی و صنعتی به کار می رود. به طور کلی می توان اتوکد AutoCAD را جایگزینی عالی برای میز و وسایل نقشه کشی مهندسان دانست.
کاربرد های نرم افزار اتوکد ( AutoCAD ) در برنامه ریزی معماری
ابزارهای طراحی و مستند سازی در AutoCAD ، نه تنها به حداکثر رساندن بهره وری کمک می کند ، بلکه باعث می شود سرعت کارهای طراحی و مستند سازی شما افزایش یابد . پروژه ها را از طراحی تا اتمام سرعت می بخشد ، در حالی که انجام تمام وظایف محوله به صورت دستی می تواند خسته کننده باشد . شما می توانید مدل های سه بعدی طراحی شده در اتوکد را تبدیل به خروجی مناسب کنید و با استفاده از این خروجی ، به کمک پرینتر های سه بعدی ماکت مدل خود را به راحتی بسازید .
نرم افزار اتوکد الکتریکال چیست و چه کاربردهایی دارد؟
نرم افزار اتوکد الکتریکال از مجموعه نرم افزارهای اتوکد است و کار آن بیشتر طراحی مدارهای الکتریکی می باشد و در طراحی نقشه برقی مربوط به نقشه های برقی و سیستم های الکتریکی و تابلوهای برقی کاربرد دارد. از این نرم افزار بیشتر مهندسان برق و الکترونیک در طراحی استفاده می کنند. با استفاده از نرم افزار اتوکد شما می توانید در محیط هایی مثل محیط های یک بعدی و دو بعدی و سه بعدی طراحی های خودتان را انجام دهید. اگر شما دانشجوی رشته برق هستید و یا در کامیپوتر و الکترونیک فعالیت می کنید می توانید از نرم افزار اتوکد الکتریکال استفاده کنید. در این مقاله ما قصد داریم که نرم افزار اتوکد الکتریکال را بررسی کنیم و جزییاتش را نیز مورد بررسی قرار دهیم پس تا انتها همراه ما باشید تا برای شما در این زمینه نکاتی را مطرح سازیم.
کاربرد و تفاوت اتوکد با اتوکد الکتریکال
تفاوت اتوکد با اتوکد الکتریکال بیشتر بر مبنای عملکرد است. به عنوان مثال باید بدانید که اتوکد الکتریکال زیرمجموعه اتوکد است و برای طراحی های مربوط به مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین باید بدانید که نرم افزار اتوکد الکتریکال محصول شرکت اتودسک می باشد و در نمونه سازی های دیجیتالی در صنعت برق و الکترونیک و کامپیوتر نیز کاربرد دارد که باید آن را در نظر داشته باشید چون مهم است و توجه به آن خالی از لطف نمی باشد. همه چیز در مورد اتوکد الکتریکال و امکانات آن را در این مقاله از سایت ادیسون بخوانید.
اتوکد الکتریکال چیست؟
اتوکد الکتریکال یک نرم افزار جهت طراحی است که به صورت های مختلف مثل یک بعدی و دو بعدی و سه بعدی کاربرد دارد. همچنین باید بدانید که اتوکد الکتریکال همان طور که گفته شد محصول شرکت اتودسک می باشد و شما می توانید از آن برای طراحی مدارهای الکتریکی و مدارها و مقاومت ها استفاده کنید.اتوکد الکتریکال یک نرم افزار جهت طراحی است که به صورت های مختلف مثل یک بعدی و دو بعدی و سه بعدی کاربرد دارد. همچنین باید بدانید که اتوکد الکتریکال همان طور که گفته شد محصول شرکت اتودسک می باشد و شما می توانید از آن برای طراحی مدارهای الکتریکی و مدارها و مقاومت ها استفاده کنید. در واقع اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم باید بدانید که شما از طریق نرم افزار اتوکد دیجیتال می توانید در صنایع برقی طراحی های مربوط به سیستم های کنترل الکترویکی را انجام دهید و باید آن را در نظر داشته باشید. همچنین این امر نوعی نمونه سازی دیجیتال می باشد.
تفاوت اتوکد با اتوکد الکتریکال
در قسمت های قبل اشاره به این موضوع داشتیم که اتوکد الکتریکال زیرمجموعه برنامه اتوکد هست که در طراحی های یک بعدی و دو بعدی و سه بعدی کاربرد دارد. همچنین باید بدانید که تفاوت اصلی که اتوکد الکتریکال باید برنامه اصلی اتوکد دارد این است که این برنامه برای طراحی برقی کاربرد دارد به عنوان مثال می توانید از نرم افزار اتوکد در طراحی و ساخت مدارهای الکتریکی و نقشه کشی فنی موتورهای گرمایی و ساختمانی و موارد مربوط به آن استفاده نمایید. نکته مهم دیگر در این زمینه این است که شما در ابتدا باید دانش مربوط به نرم افزار اتوکد الکتریکال را فرا بگیرید. این امر مهم است و از اهمیت بالایی نیز برخوردار می باشد. از طریق نرم افزار اتوکد الکتریکال شما می توانید به طور حرفه ای موارد مربوطه را که در این امر مطرح شد طراحی نمایید.
وظایف اتوکد الکتریکال
از وظایف اتوکد الکتریکال می توانیم به طراحی نقشه های مدار فرمان و قدرت و سینی تابلو برق و همچنین نقشه های PLC اشاره داشته باشیم. طراحی ترمینال های معمولی و چند طبقه و هم چنین نقشه های تک خطی و طراحی های بخش کانکتور نیز از طریق اتوکد الکتریکال انجام می شود. در اتوکد الکتریکال می توانید پروژه های مربوطه را به صورت اکسل نیز داشته باشید. همچنین طراحی مدارهای الکتریکی در اتوکد الکتریکال به صورت سه بعدی نیز انجام می گیرد که در قسمت های قبلی به آن اشاره داشتیم. باید بدانید که شما می توانید در حالت سه بعدی اکر ایرادی وجود داشته باشد را به طور کامل برطرف نمایید. یا حتی در کنار بخش های مربوطه می توانید توضیحاتی را که میخواهید ارائه دهید. به طور کلی اتوکد الکتریکال و یا کاربرد اتوکد الکتریکال شامل کتابخانه ای می باشد. این نرم افزار ۶۵ هزار نماد الکتریکی هوشمند را در خودش جای داده است. از این طریق می توانید قطعات و مدارهای مربوطه را طراحی نمایید. نرم افزار اتوکد الکتریکال می تواند از فرمت DWG پشتیبانی کند. باید به این مورد نیز توجه داشته باشید تا در هنگام خروجی گرفتن از نرم افزار دچار مشکل نشوید. شما در نرم افزار اتوکد الکتریکال می توانید فایل هایی که با فرمت DWG هستند را انتقال دهید. در این نرم افزار از قابلیت درگ اند دراپ نیز می توانید استفاده کنید. در هنگام گرفتن خروجی نیز باید بدانید که شما می توانید نتایج پروژه ای که در داخل نرم افزار اتوکد الکتریکال انجام داده اید را به صورت پی دی اف دریافت نمایید. ما می توانیم این مورد را به کاربرد اتوکد الکتریکال ارتباط دهیم. برخی افراد فقط به فرمت پی دی اف علاقه دارند و این مورد می تواند به این دسته از افراد کمک کند. به طورکلی اتوکد الکتریکال یا اتوکد نیز می توند لازم و ملزوم همدیگر از نظر ساختاری باشند.
مهمترین ویژگی های اتوکد الکتریکال
اتوکد الکتریکال ویژگی های زیادی دارد که به کاربرد اتوکد الکتریکال نیز مرتبط است و می توانیم در زیر آنها را بیان کنیم: شما از طریق اتوکد الکتریکال می توانید مدارهای الکتریکی و نقشه کشی های مربوط به ساختمان و موتورهای گرمایی را به درستی انجام دهید. می توانید از مارک منوهای مربوطه برای کوتاه شدن زمان ویرایش استفاده کنید. در هنگام اشتراک گذاری نقشه هایی با فرمت DWG به آسانی می توانید روند اشتراک گذاری را به انجام برسانید. می توانید فایل هایی که استفاده می کنید را به صورت دراپ اند درگ مدیریت نمایید. امکان خروجی فایل های شما ببه صورت پی دی اف نیز امکان پذیر است که در قسمت هیا قبل نیز به آن اشاره داشتیم. همچنین نرم افزار اتوکد الکتریکال می توانید نسبت به سایر نرم افزارهای اتوکد از پشتیبانی بالایی برخوردار باشد. از طریق نرم افزار اتوکد الکتریکال می توانید خطاهای مربوط به مدارها را پیدا کنید و به طور مجازی آنها را برطرف نمایید. همچنین می توانید توضیحات و متن را به پروژه مربوطه اضافه کنید. البته باید در نظر داشته باشید که می توانید مدارهایی که در نرم افزار اتوکد الکتریکال طراحی کرده اید به صورت سه بعدی آنها را تماشا نمایید. از طریق نرم افزار اتوکد الکتریکال خواهید توانست که گزارش های مربوط به پروژه را به صورت اتوماتیک تولید کنید. این امر می توانید در تمامی پروژه ها کمک حال شما باشد.
امکانات نرم افزار اتوکد الکتریکال
اتوکد الکتریکال یا اتوکد کاربرد هایی دارند که می توانیم نام کاربرد الکتریکال را به آنها بدهیم. به طور کلی به امکانات نرم افزار اتوکد الکتریکال منتهی می شود. از امکانات اتوکد الکتریکال می توانیم به ساخت و طراحی انواع مدارهای کنترل الکترونیکی اشاره داشته باشیم. این نرم افزار تمامی اجزای الکتریکی را به صورت فهرست وار در اختیار شما قرار می دهد.
گزارش های این نرم افزار
تمامی گزارش های پروژه همان طور که گفته شد به صورت اتوماتیک تولید می شود و این امر مهم است و از اهمیت بالایی نیز برخوردار می باشد. شما می توانید مدارهای طراحی شده را به صورت سه بعدی مشاهده نمایید. همچنین نرم افزار اتوکد الکتریکال امکاناتی دارد که می تواند به شما کمک کند تا خطاهای مداری را پیدا کنید و نسبت به رفع آن اقداماتی را که می خواهید انجام دهید. شما از طریق نرم افزار اتوکد الکتریکال می توانید خروجی فایل را به فرمت پی دی اف و DWG دریافت نمایید. امکان درگ اند دراپ نیز در این نرم افزار وجود دارد. در کمترین زمان ممکن نیز می توانید تغییراتی را در منوهای نشان گذاری ایجاد کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله ما نرم افزار اتوکد الکتریکال را بررسی کردیم و جزییاتش را نیز مورد بررسی قرار دادیم. باید بدانید که این نرم افزار یک نرم افزار پرکاربرد است. شما می توانید از آن در زمینه طراحی های مربوط به صنعت برق و موارد مربوط به آن استفاده کنید. در صورتی که دانشجو باشید و یا در حوزه برق و طراحی های صنعتی فعالیت داشته باشید می توانید از نرم افزار اتوکد الکتریکال استفاده نمایید. همچنین میتوانید گزارش های حاصل از پروژه های طراحی را نیز به صورت اتوماتیک در اختیار داشته باشید.
چرا به اتوکد الکتریکال نیازمندیم؟
ما می توانیم از اتوکد الکتریکال در زمینه طراحی های چند بعدی استفاده کنیم و این امری است که باید به آن توجه داشته باشید. همچنین شما می توانید گزارش های حاصل از طراحی ها را به طور اتوماتیک در اختیار داشته باشید و این امر مهم است و از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
آیا اتوکد الکتریکال زیرمجموعه برنامه اتوکد است؟
بله به طور کلی کاربرد اتوکد الکتریکال از جهاتی شبیه به برنامه اتوکد است و کاربرد آن در زمینه طراحی مربوط به مدارهای الکتریکی و موارد مربوط به آن می باشد.
اتوکد چیست؟ معرفی نرم افزار اتوکد AutoCAD
اتوکد چیست؟ چه قابلیت هایی دارد بازار کار آن چگونه است؟ محیط کاری این نرم افزار به چه شکلی است؟ کاربردهای اتوکد چگونه به مهندسان می کند؟ این ها برخی از مهم ترین سوالاتی است که در مورد نرم افزار اتوکد مطرح شده و ما در این مقاله قصد داریم به آنها پاسخ دهیم. چنانچه مشتاق دریافت پاسخ این سوالات هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
نرم افزار اتوکد AutoCAD چیست ؟
اتوکد چیست ، اولین موضوعی است که قصد داریم به صحبت در مورد آن بپردازیم . از این برنامه برای ترسیم و طراحی نقشه ها استفاده می کنند . افرادی که در حوزه مهندسی ساختمان کار می کنند با کاربردهای این برنامه به خوبی آشنا بوده و از این نرم افزار برای کشیدن نقشه های دقیق مهندسی و یا صنعتی استفاده می کنند .
اتوکد از جمله محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است و امکان طراحی به صورت دو بعدی و سه بعدی را در اختیار مهندسان و کاربران قرار داده است . اتوکد به صورت سالانه در حال بِروزرسانی است و امکاناتی که در آن قرار داده می شود به گستردگی بیشتر این برنامه کمک کرده و کار با آن را راحت تر از قبل کرده است . این برنامه قابلیت های زیادی دارد که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد .
مزایا آموزش اتوکد و کاربرد آن
اتوکد که پر کاربردترین نرمافزار در زمینه طراحی است ، به کاربر کمک میکند تا به عنوان یک نیروی متخصص و ماهر ، جذب بازار کار شده و به درآمد دلخواه برسد . با مسلط بودن به این نرمافزار علاوه بر کارهای حضوری میتوانید به صورت دورکار هم مشغول به کار شوید . پس با آموزش نرم افزار autocad ، فرد به آسانی شرایط و محل کارش را خودش انتخاب کرده و مزیتهای زیادی به همراه دارد . با توجه به کارایی فوقالعاده اتوکد ، افرادی که این مهارت را میدانند یک قدم از دیگران جلوتر هستند و خیلی سریع وارد بازار کار میشوند . فرد پس از آموزش اتوکد هیچوقت بیکار نخواهد شد و از این طریق میتواند به اهداف اقتصادی خود دست یابد .
11 قابلیت نرم افزار Autocad
نرمافزار پر کاربرد اتوکد که توسط شرکت اتودسک طراحی و به دنیای کامپیوتر عرضه شده است ، توان انجام کارهایی را دارد که توسط دست امکانپذیر نیست . قابلیت های اتوکد شامل :
سخن پایانی
در این مقاله با مزایا و کاربردهای اتوکد آسنا شدید . با گسترش و نفوذ کامپیوتر در زندگی انسان ، هر روز برنامهای نوین طراحی و عرضه میشود . اتوکد از جمله مهم ترین برنامههایی است که به معماران ، مهندسان مکانیک و طراحان لباس و غیره این امکان را میدهد تا نقشهها و تصاویر ذهنی خود را در مقیاس بزرگتر در اندازههای دو بعدی و سه بعدی به نمایش بگذارند . آموزش اتوکد به کاربران و تمامی جویندگان علم کامپیوتر این فرصت را میدهد تا بتوانند نقشههای ساختمانی مدرن ، تصاویر سه بعدی ، انواع لباسهای شیک و جدید را طراحی کرده و در زندگی انسان به کار ببرند . آموزش های رایگان اتوکد را در سایتهایی مثل : مکتب خونه در دسترس است .
آشنایی با رابط کاربری نرم افزار اتوکد
سایت درنظر دارد با توجه به درخواست های کاربران عزیز آموزش نرم افزار اتوکد(AutoCad) را بصورت گام به گام در سایت قرار داده تا بتواند گامی کوچک در راه گسترش فرهنگ آموزش و یادگیری بردارد.در این قسمت از آموزش با رابط کاربری اتوکد آشنا خواهید شد.
لازم به ذکر است این آموزش برای دانشجویانی که میخواهند انجام پروژه دانشجویی خود را خودشان به عهده بگیرند بسیار پایه ای و مناسب است.انجام پروژه توسط خود شخص همیشه دلنشین تر ار از برون سپاری آن است.اما اگر قصد برون سپاری پروژه خود را دارید سایت برای انجام پروژه اتوکد بصورت تجاری و دانشجویی مجریان با تجربه ای دارد که میتواند شما را در انجام پروژه هایتان یاری نماید.
نرم افزار اتوکد (AutoCad) چیست و چه کاربردی دارد؟
صفحه گوگل خود را باز کنید و عکسهای قدیمی نقشهکشی مهندسی را سرچ کنید. احتمالا چنین چیزی خواهید دید: چند مهندس که با خط کش و انواع و اقسام ابزارهای مختلف روی میزهای بزرگ و کاغذهایی بیانتها مشغول ترسیم هستند. اما امروزه همه این ابزارهای عریض و طویل، در یک نرمافزار محبوب و کاربردی جمع شده است: اتوکد.
اما اتوکد چیست؟ در روزگار گذشته، تنها ابزار طراح یا معمار برای جان بخشیدن به ایدهها و طرحهایش، استفاده از قلم و کاغد و ترسیم دستی بود اما با ظهور و پیشرفت کامپیوترها، نرمافزارها به مرور جای قلم و کاغذ را گرفتند. از ترسیم ایدههای ساده تا پیچیدهترین طرحها با استفاده از قابلیتهای متعدد این نرم افزارها و ابزارهای متنوع آنها، کارها بسیار سریعتر و بهینهتر شده است. در ادامه میخواهیم شما را با اتوکد و کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم، پس همراه ما باشید.
اتوکد ( AutoCAD ) چیست ؟
اتوکد ( AutoCAD ) که به اختصار کَد ( CAD ) هم خوانده میشود ، از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است و در حوزههای مختلف علوم مهندسی و صنایع کاربرد دارد . این نرمافزار از محبوبیت و جایگاه خاصی در میان مهندسان و طراحان برخوردار است . کاربران این نرمافزار ، امکان استفاده از محیطهای دوبعدی و سه بعدی و طراحی دو بعدی و طراحی ۳ بعدی را دارند . ویرایش سریع و آسان ، دقت بسیار بالا ، عملکرد بهینه ، کاربری گسترده ، انعطافپذیری ، ابزارهای متعدد و یادگیری آسان جزو اصلیترین قابلیتها و ویژگیهای اتوکد است .
نرم افزار اتوکد موبایل چیست ؟
نرم افزار اتوکد موبایل همانند نسخه اصلی که بر روی ویندوز قابل اجرا است ، دارای ویژگی های متنوع و خاصی می باشد که میتوانیم ، از آن برای مشاهده و ویرایش فایل های dwg استفاده کنیم ، در نسخه های جدید ارائه شده از سوی شرکت اتودسک ، اقدام به فعال سازی بخش سه بعدی برای ترسیم های سه بعدی شده است ، از جمله برترین ویژگی های اپلیکیشن اتوکد برای اندروید ، میتوان به اشتراک گذاری ترسیمات و پرونده ها و فایل هایی که ترسیم و طراحی کرده ایم اشاره کنیم ، همچنین میتوانیم در هر مکانی بدون نیاز به سیستم ویرایشات لازم خود را بر روی انواع فایل ها اعمال کنیم . ولی خب طبیعتا اگر به سیستم دسترسی داشته باشیم اصولی تر و منطقی تر این است که با اتوکد ویندوز کار کنیم .
نرم افزار اتوکد چیست و چه کاربردی دارد ؟
اتوکد AutoCAD شناخته شده ترین نرمافزار طراحی یا ترسیم به کمک کامپیوتر ( Computer Aided Design or Draw) است. اکثر مشاغل مهندسی و معماری به نوعی با این نرمافزار سر و کار دارند و تا حد زیادی انتخاب اول معماران و مهندسان است. در این مقاله به معرفی نرمافزار اتوکد و بررسی کاربردهای آن میپردازیم.
اساس کار نرم افزار اتوکد
اتوکد اساساً در لایههای تصاویر برداری ( Vector ) کار میکند . اما میتوان تصاویر بیت مپ ( bitmap ) را نیز به پروژهها اضافه کرد که باعث میشود ما مستقیماً به یاد برنامههای فتوشاپ و ایلوستریتور بیافتیم .
دانشجویان پس از یادگیری دوره آموزش اتوکد چه مهارتهایی بدست می آورند ؟
پس از یادگیری دوره آموزش اتوکد ، دانشجویان میتوانند مجموعهای از مهارتها و تواناییها را کسب کنند که به آنها در حوزه طراحی و مدلسازی با استفاده از اتوکد کمک میکند . برخی از اصلیترین مهارتهایی که دانشجویان میتوانند پس از اتمام دوره امورش اتوکد بدست آورند عبارتند از :
این مهارتها و تواناییها به دانشجویان کمک میکند تا در صنایع مرتبط با طراحی ، مهندسی و ساختمانی با موفقیت فعالیت کنند و به عنوان طراحان و مدلسازان ماهر شناخته شوند .
نرم افزار اتوکد با چه نرمافزارهای دیگری امکان ارتباط دارد ؟
نرمافزار AutoCAD قابلیت ارتباط با بسیاری از نرمافزارهای دیگر را دارد . در زیر تعدادی از نرمافزارهایی که اتوکد با آنها ارتباط برقرار میکند را ذکر میکنم : Autodesk Revit : Revit یک نرمافزار BIM ( ساختمان اطلاعات مدلسازی ) است که با AutoCAD یکپارچه میشود . امکان تبادل اطلاعات بین دو برنامه ، از جمله انتقال مدلهای سه بعدی از AutoCAD به Revit و برعکس ، وجود دارد . Autodesk Inventor : Inventor یک نرمافزار مهندسی مکانیک است که برای طراحی و مدلسازی اجسام سه بعدی و قطعات استفاده میشود . اتوکد و Inventor با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند تا اطلاعات و مدلهای سه بعدی را بین همدیگر به اشتراک بگذارند . SolidWorks : SolidWorks نیز یک نرمافزار مهندسی مکانیک است که برای طراحی و مدلسازی قطعات و ماشینآلات استفاده میشود . AutoCAD و SolidWorks امکان تبادل اطلاعات و فایلها را با یکدیگر دارند . 3ds Max : 3ds Max یک نرمافزار ساخت و تجسم سه بعدی است که برای ایجاد انیمیشنها و تصاویر واقعگرایانه استفاده میشود . AutoCAD و 3ds Max به یکدیگر ارتباط برقرار کرده و امکان انتقال مدلهای سه بعدی و اطلاعات را فراهم میکنند . Navisworks : Navisworks نرمافزاری است که برای تصاویر سه بعدی ، مدلهای BIM و هماهنگی پروژهها استفاده میشود . اتوکد و Navisworks با هم ارتباط دارند و امکان تبادل اطلاعات و مدلهای ساختمانی را بین آنها فراهم میکنند . این تنها چند نمونه از نرمافزارهایی هستند که اتوکد قابلیت ارتباط با آنها را دارد . همچنین ، AutoCAD با استفاده از فرمتهای معمول فایل مانند DWG و DXF ، قابلیت تبادل اطلاعات و فایل با بسیاری از نرمافزارهای دیگر را نیز دارد .
بهترین آموزشگاه برای آموزش AutoCAD در اصفهان کجاست ؟
آموزشگاه مهرگان اصفهان پیشرو در ارائه دوره های آموزشی نرم افزارهای مهندسی با برگزاری بیش از 100 دوره آموزشی به صورت مبتدی و حرفه ای و تخصصی در اصفهان حرف اول را در کیفیت آموزش می زند . آموزشگاه مهرگان با داشتن اساتید مجرب و متخصص ، اقدام به برگزاری کلاس آموزشی AutoCAD حرفه ای نموده است . فراگیران با شرکت در کلاس آموزش AutoCAD در اصفهان می توانند با مفاهیم اصلی آشنا شده و به انجام پروژه های خود بپردازند و با کسب مهارت و تسلط کافی برای استخدام در شرکت ها ، ادارات و موسسات مهیا شده و به کسب درآمد خوب دست یابند . اساتید مجرب و خبره آموزشگاه مهرگان تمامی مباحث مربوط AutoCAD حرفه ای را آموزش داده و مشاوره های لازم را جهت انجام پروژه به فراگیران ارائه می دهند .
تاثیر نرم افزار اتوکد بر مهندسی مکانیک
طراحی خودو با اتوکد
اگرچه اتوکد عمدتاً برای معماران و طراحان طراحی شده است ، اما با این حال مهندسان مکانیک نیز اغلب از آن برای تهیه تصاویری که به کار آنها کمک می کند استفاده می کنند . مهندسان مکانیک از اتوکد برای تهیه مدل ها و نقشه های خاص مربوط به محصولات مختلف استفاده می کنند .
مطالب مرتبط تفاوت فتوشاپ با ایلوستریتور و ایندیزاین در :
ساختمان سازی با اتوکد
مهندسان می توانند با این برنامه به افزایش بهره وری طرح ها کمک کرده و کیفیت آنها را افزایش دهند . علاوه بر این اتوکد برای بهبود ارتباطات از طریق مستندسازی نیز به مهندسان کمک می کند .
محیط نرم افزار اتوکد
برای استفاده کردن از یک نرم افزار مهمترین موضوع آشنا بودن با نحوه کار این برنامه ها و مسلط بودن به محیط نرم افزار است . اتوکد یک برنامه مهندسی و طراحی سطح بالا است . کاربران می توانند از راه حل های مختلف این برنامه برای پیاده کردن ایده های خود استفاده کنند . در یادگیری کار نرم افزار اتوکد به خوبی تمام قابلیت های این برنامه معرفی شده است . کاربران با تمام گزینه ها در محیط نرم افزار آشنا می شوند . نکته مهم دیگر این که برای بهره بردن بهتر از این برنامه باید بر اساس نوع پروژه و زمینه استفاده از نرم افزار با قابلیت های کلیدی آن آشنا شد . ممکن است در هر پروژه ای به انجام یک سری فرایندهای تخصصی بیشتر نیاز باشد .
توانمندی نرم افزار اتوکد Auto CAD چیست ؟
نرم افزار AutoCAD به اندازه ای قدرتمند است که حتی برای کوچکترین موارد نیز کنترل ها و تنظیمات فراوانی را ایجاد کرده و به کاربران امکان می دهد تا براحتی بتوانند Object های دو و سه بعدی ر ا خلق کرده و یا به ترسیم نقشه های مورد نیاز خود بپردازند . ابزارها و دستورات نرم افزار اتوکد به اندازه ای پیشرفته و حرفه ای است که هر کاربری با فراگیری نحوه استفاده از آن می تواند اوضاع کاری خود را بطور کلی دگرگون کند .
کاربردهای نرم افزار اتوکد Auto CAD چیست و ویژه چه کسانی است ؟
ویژگیهای بارز اتوکد در طراحی و ترسیم نقشه هایی دقیق و حرفه ای ، نگاه بسیاری از مهندسین عمران ، مهندسی مکانیک ، معماری ، راه سازی ، ساخت تولید ، برق ، الکترونیک ، طراحی صنعتی ، نقشه کشی ، ترسیمات دقیق و… را به سوی خود جلب کرده است .
سر فصل های آموزشی
برخی از سر فصل های آموزشی این دوره ها عبارتند از :
- تنظیمات مهم و کلیدی نرم افزار
- آموزش دستگاههای مختصات در اتوکد و سیستمهای ورود نقطه در Autocad
- آموزش پنل ترسیمDraw
- آموزش ابزارهای کمک ترسیمی دو بعدی
- آموزش پنل ویرایش Modify
- آموزش پنل لایه سازی Layers و خصوصی سازی اشیاء Properties
- آموزش پنل Utilities و انواع انتخاب موضوعات Select Objects
- آموزش تایپ و ویرایش متن در اتوکد Text
- آموزش تنظیمات و شیوه های خروجی گرفتن از نقشه ها ( پرینت ، پلات ، Pdf )
- آموزش تنظیمات مقیاس بندی ( اشل بندی ) نقشه ها و آموزش کار در فضای کاغذ Layout
- آشنایی با محیط سه بعدی و مبانی مدلسازی سه بعدی
- آموزش پنل مدل سازی سه بعدی Modeling
- آموزش پنل Solid Editing
- آموزش ابزارهای کمک ترسیمی سه بعدی
- آموزش پنل Coordinates و سیستم مختصات کاربر Ucs
- آموزش نماگیری و پنل View
- آموزش انیمیشن سازی و رندر گیری از قطعات سه بعدی
- و…
لایسنس اتوکد AutoCAD ویندوز
لایسنس اتوکد AutoCAD از 2020 الی 2023
لایسنس اتوکد AutoCAD از 2019 الی 2022 : مفتخر است که برای اولین بار به صورت کاملا اورجنیال لایسنس رسمی تمامی نرم افزار های شرکت اتودسک را در انواع مختلف آکادمیک و کامرشیال و در تعداد مختلف بسته یه نیاز شما و سازمان شما با نازلترین قیمت خدمت جامعه مهندسی ایران ارایه کرده است . اگر آشنایی با این نرم افراز فنی و مهندسی ندارید ادامه مطلب به شما کمک خواهد کرد تا درک دقیقی به نرم افزار اتوکد AutoCAD پیدا نمایید .
لپ تاپ مناسب اتوکد + معرفی بهترین لپتاپهای بازار برای نرم افزار اتوکد
اتوکد یکی از قدیمیترین و محبوبترین نرم افزارهای نقشهکشی بوده که برای انجام طراحیهای دو بعدی و سه بعدی در رشتههای عمران و معماری مورد استفاده قرار میگیرد. نرم افزار اتوکد جزو نرم افزارهای سنگین به شمار آمده که اجرای آن به لپ تاپ قدرتمندی نیاز دارد. لپ تاپی که قرار است نرم افزار اتوکد بر روی آن به اجرا درآید بهتر است در حالت حداقلی به پردازنده مرکزی 8 هستهای Core i5 یا Ryzen 5 و کارت گرافیکی با 2 گیگابایت حافظه مجزا مجهز شده باشد. رم لپ تاپ بهتر است از حداقل 8 گیگابایت ظرفیت برخوردار بوده و حافظه داخلی آن نیز بهتر است از نوع SSD باشد. توجه به کیفیت و وضوح تصویر نمایشگر لپ تاپ نیز بسیار حائز اهمیت میباشد.
لپ تاپ مناسب اتوکد + معرفی بهترین لپتاپهای بازار برای نرم افزار اتوکد
حتما میدانید که برخی از نرم افزارهای سنگین مهندسی و نقشهکشی نیازمند لپ تاپ یا سیستمی بوده که از سخت افزار قدرتمندی برخوردار باشد تا به این ترتیب بتواند از عهده اجرای بینقص این نرم افزارها برآید. یکی از نرم افزارهای اصلی برای دانشجویان رشتههای معماری و عمران نرم افزار اتوکد Autocad بوده که جزو نرم افزارهای حجیم و سنگین به شمار میآید. بدیهی است که اجرای چنین نرم افزاری به یک لپ تاپ قدرتمند نیز نیاز داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا بهترین لپ تاپهای مناسب برای اتوکد را معرفی کنیم. بنابراین برای شناخت بهترین لپ تاپ اتوکد موجود در بازار ایران با ما همراه باشید.
بررسی حافظه رم نرم افزار اتوکد
پس از پردازندههای مرکزی و گرافیکی رم که تامینکننده سرعت مورد نیاز پردازندهها بوده و از کندی سیستم و هنگ کردن آن در هنگام اجرای نرم افزار اتوکد جلوگیری میکند ، سخت افزار حائز اهمیت به شمار میآید . رم مناسب برای اجرای نرم افزار اتوکد در حالت حداقلی باید از 8 گیگابایت ظرفیت برخوردار بوده و حتما از قابلیت ارتقا برخوردار باشد . چرا که نرم افزار اتوکد جزو نرم افزارهایی بوده که میتوان از آن برای انجام امور ساده تا حرفهای استفاده کرد . بنابراین در هنگام اجرای امور حرفهای لازم به ارتقا رم میباشد .
حافظه داخلی مناسب برای اجرای نرم افزار اتوکد | لپ تاپ اتوکد
حافظه داخلی لپ تاپ مناسب برای اجرای نرم افزار اتوکد باید از نوع حافظههای SSD باشد تا سرعت مورد نیاز سیستم را فراهم کند . البته میتوان به جای استفاده از حافظه SSD از حافظه هیبریدی یعنی ترکیب حافظه SSD و HDD استفاده کرد تا علاوه بر افزایش سرعت ، لپ تاپ از فضای ذخیرهسازی بالاتری نیز برخوردار باشد .
صفحه نمایش لپ تاپ مناسب نرم افزار اتوکد
علاوه بر سخت افزار داخلی ، نمایشگر نیز در اجرای نرم افزار اتوکد بسیار حائز اهمیت است ؛ چراکه نرم افزار اتوکد جز نرم افزارهای طراحی و گرافیکی به شمار آمده که توجه به تمامی جزئیات تصویر در آن اهمیت بالایی دارد . نمایشگر مناسب برای لپ تاپی که قرار است نرم افزار اتوکد بر روی آن اجرا شوند باید در حالت حداقلی دارای ابعاد 15 اینچ بوده و از وضوح و کیفیت بالایی نیز برخوردار باشد . بهترین نمایشگر برای لپ تاپهای مناسب اجرای نرم افزار اتوکد ، نمایشگرهای مجهز به پنل IPS است . برای نمایشگر این لپ تاپها بهتر است از روکش مات نیز استفاده شده باشد تا از بازتاب نور در نمایشگر و کاهش وضوح تصویر جلوگیری شود .
اتوکد چیست ؟ معرفی کامل نرم افزار AutoCAD
امروز امدیم با معرفی نرم افزار اتوکد ( autocad ) در خدمتتون باشیم. حالا چرا این نرم افزار را برایتان انتخاب کردیم؟ ما در یکی از مطالب قبلی خودمان از پلان صحبت و انواع روش های ترسیم آن را نام بیان کردیم. و از اتوکد به عنوان نرم افزار مخصوص طراحی پلان نام بردیم. خب حالا اینجا هستیم تا بیشتر و دقیق تر بدونیم که اصلا اتوکد چیه ؟ پس از شما دعوت می کنیم تا مقاله اتوکد چیست را تا انتها باهم بخوانیم.
محیط های نرم افزار AutoCAD :
Classic ( شامل محیط دو بعدی و کلاسیک می باشد ) 3D Modeling ( محیط سه بعدی ) Drafting & Annotation ( محیطی با امکان حاشه سازی و پیش نویسی )
بررسی تاریخچه و نسخه های منتشر شده اتوکد ( autocad ) :
در سال 1982 یک شرکت آمریکایی به نام اتودسک این نرم افزار را طراحی و وارد بازار کرد و ازون به بعد همواره نسخه های جدید ازین نرم افزار با قابلیت های بهتر منتشر میشه . به طور معمول هر سال نسخه جدید از اتوکد منتشر میشه اما حواستون باشه عدد نسخه یک عدد بالاتر از عدد سال انتشار اون هست .
لازم به ذکر است که در کنار نسخه کامپیوتری این نرم افزار شرکت اتودسک در یک حرکت جذاب اپلیکیشن AutoCAD 360 را طراحی کرد تا کسانی که اسمارت فون و تبلت های هوشمند با سیستم عامل اندروید دارند بتوانند براحتی از این نرم افزار کاربردی استفاده کنند . در این اپلیکیشن شما می توانید یک پروژه جدید بوجود بیاورید و یا پروژه های قبلی خود را که به واسطه کامپیوتر انجام دادید ، ویرایش کنید و در صورت نیاز به اشتراک بگذارید .
یک نکته جذاب دیگر در معرفی نرم افزار اتوکد :
شما بدون دانلود این نرم افزار صرفا با داشتن یک لپ تاپ و دسترسی به اینترنت می توانید به صورت آنلاین از برخی قابلیت های این نرم افزار استفاده کنید . بهترین روش استفاده از وبسایت رسمی اتوکد است که امکان مشاهده و ویرایش نقشه ها را به ما می دهد .
روش دیگر استفاده از وب سایت هایی که صرفا امکان مشاهده نقشه ها را برای شما فراهم می کند و اصلا قابلیت ویرایش ندارد . مانند : A360 Viewer ، proficad ، sharecad . لازم بذکر است سایت هایی که خدمات آنلاین ارائه می دهند قطعا دارای سرور های قوی هستند .
ارتباط معماری و autocad چیست ؟
اگر خاطرتون باشه ما در مقاله پلان چیست گفتیم که برای ترسیم پلان می توان هم به شیوه دستی و هم به کمک نرم افزار این کار را انجام داد و از همان جا وقتی اتوکد را معرفی کردیم به شما قول دادیم که به طور مفصل بگوییم autocad چیست ؟ همینطور که در سطرهای بالاتر گفتیم که این نرم افزار ابزار مورد استفاده رشته های مختلفی قرار می گیرد . مخصوصا معماران ؛ که علاقه زیادی به این نرم افزار دارند . دلایل علاقه و محبوبیتش سهولت در یادگیری و قابلیت های بسیار بالای آن می باشد که در سطر های قبلی همین مقاله autocad چیست به آنها اشاره کردیم .
تفاوت بین AutoCAD و Revit در چه چیزهایی است ؟ کدام بهتره ؟
تفاوت اتوکد و رویت چیست ؟ این دو نرم افزار چه شباهت هایی به هم دارند ؟ اگر شما در حال طراحی جدیدی هستید ، احتمالا با AutoCAD و Revit آشنا هستید ، یا حداقل نام این ابزارها را شنیده اید . اتوکد از دهه 1980 بوده است و از آنجایی که این آشناسازی یا ابداع در نهایت در DNA بسیاری از شرکت ها و دفاترطراحی ریشه کرد و ذاتی شد ، تبدیل به یک بخش جدایی ناپذیر از فعالیت های روزمره فرایند طراحی شد . تقریبا 20 سال بعد Revit به عموم معرفی شد . در صنعت طراحی و ساخت به تدریج پذیرفته شد ، اما کارکنان بیشتر و بیشتر از زمان وارد شدن Revit در جریان کارشان ، شروع به کار کردند . با وجود این ، همه در کنار هم نبودند .
تصور کنید بعد از سال ها تمام استانداردهای اسناد پروژه ها ، بلوک کتابخانه ها و حتی راحتی استفاده از یک ابزار را می توانستید برای سالها استفاده کنید . ، شما می توانید برنامه ی مورد علاقه ی خود را که برای محرمانه ترین ابزار تست شده را پیدا کنید ؟ این مسئله و معضل بسیاری از حرفه ای ها در مورد تکنولوژی جدید است . این مقاله برخی از بینش های شما را نسبت به شباهت ها و تفاوت های بین دو ابزار طراحی قدرتمند به شما ارائه می دهد تا بتوانید تصمیم بگیرید که کجا می خواهید خطوط خود را ترسیم کنید . اتوکد ، Revit یا هر دو ؟ بیایید با آنچه که آنها را مشابه می سازد شروع کنیم .
دوره آموزش نرم افزار Autocad چیست ؟
نرم افزار Autocad ساخته شده توسط شرکت آمریکایی اتودسک است . اتودسک شرکت محبوبی است که بسیاری از نرم افزار های معماری را تولید کرده است . اتوکد ( Autocad ) مهم ترین نرم افزار برای طراحی و نقشه کشی دو بعدی و سه بعدی است . این نرم افزار در مشاغل مختلفی از جمله مهندسی عمران ، مهندسی معماری ، مهندسی مکانیک و مهندسی برق کاربرد دارد . اما بیشترین کاربرد آن در زمینه عمران و معماری است .
اتوکد از دو بخش Auto و cad تشکیل شده است . بخش cad در اتوکد مخفف عبارت Computer Aided Drafting است . که در فارسی معادل عبارت ترسیم فنی به کمک نرم افزار است . در گذشته که ترسیم نقشه با استفاده از دست و خط کش انجام می شد ، دقت و سرعت کار به شدت پایین بود . اما اکنون با وجود نرم افزار ها ترسیم نقشه ها به صورت دقیق و با سرعت انجام می شود .
نرم افزار Autocad به طور تخصصی در دوره های اتوکد آموزشگاه ها آموزش داده می شود . شما می توانید با شرکت در این دوره ها به طور کامل اتوکد را یاد بگیرید و مدرک آن را کسب کنید .
در دوره آموزش نرم افزار Autocad چه مهارت هایی را یاد می گیریم ؟
در هر دوره آموزش نرم افزار Autocad سر فصل های متفاوتی وجود دارد . به طور معمول این سرفصل ها شامل موارد زیر می شود :
- تنظیم های بعد بعد از نصب نرم افزار
- شناخت محیط نرم افزار
- یادگیری دستور های ترسیمی ، کمک ترسیمی و ویرایشی
- آموزش لایه ها و لایه بندی به همراه دستور های زیر مجموعه
- ترسیم پلان فونداسیون و آکس بندی
- ساخت و مدیریت و ویرایش بلوک
- ترسیم مقاطع سازه ای و ترسیم پلان مبلمان
- آموزش تفکیک فضاها ، هاشور و مقاطع
- نحوه بکار گیری دستور ها در برآورد اولیه نقشه یا نحوه محاسبه سطوح در اتوکد
- یادگیری تخصصی اندازه گذاری
- آموزش کامل تایپ و نوشتن
- ترسیم نقشه و پلان معماری با کلیه جزئیات در نرم افزار اتوکد
- دستور های تقسیم بندی واحدی مثل Divide و Measure
- آشنایی با پنجره Properties
- آموزش تبدیل نقشه به pdf و آموزش شیت بندی نقشه در اتوکد
- آموزش کامل پرینت و چاپ نقشه
بهترین آموزشگاه در تهران برای دوره نرم افزار Autocad ، کدام آموزشگاه است ؟
آموزشگاه های زیادی در تهران وجود دارد که دوره های آموزشی مرتبط با نرم افزار های معماری برگزار می کند . یکی از این آموزشگاه ها ، مجتمع فنی تهران شعبه شمال غرب است . مجتمع فنی برگزار کننده دوره های آموزشی نرم افزار اسکچاپ ، Revit ، 3D Max و … است . همچنین این آموزشگاه دوره های آموزش دکوراسیون داخلی ، نقشه کشی ، تبدیل نقشه فاز یک به فاز دو ، فتوشاپ در معماری و … برگزار می کند .
مدرک مجتمع فنی بسیار معتبر است . این آموزشگاه دارای مجوز از سازمان فنی و حرفه ای کشور است . مدرکی که از جانب مجتمع فنی صادر می شود به دو صورت مدرک رسمی فنی و حرفه ای و مدرک دو زبانه است .
شرکت در دوره آموزش نرم افزار Autocad به چه کسانی توصیه می شود و چه فوایدی دارد ؟
متاسفانه نرم افزار اتوکد در بعضی از رشته های دانشگاهی با وجود کاربرد گسترده آن آموزش داده نمی شود . از این رو شرکت در دوره های آموزش Autocad به تمامی دانشجویانی که در رشته های معماری ، عمران ، برق و مکانیک تحصیل می کنند ، توصیه می شود .
نرم افزار اتوکد چیست و چه کاربردی دارد ؟ !
نرم افزار اتوکد و به انگلیسی AutoCad همانطور که از بخشی از نام آن یعنی CAD که مخفف کلمه انگلیسی Computer Aided Design مشخص است ، یک نرم افزار برای طراحی به کمک کامپیوتر می باشد .
نرم افزار اتوکد ساخت شرکت AutoDesk است که یک شرکت آمریکایی است و محصولات نرم افزاری تری دی مکس ( 3DMAX ) و مایا ( MAYA ) نیز در انحصار این شرکت قرار دارند .
نرم افزار اتوکد یک نرم افزار جامع برای نقشه کشی دو بعدی و مدل سازی سه بعدی است . این نرم افزار در اکثر رشته های مهندسی که نیاز به نقشه کشی دارند مانند مهندسی معمار ، مهندسی عمران و مکانیک و غیره … یک نرم افزار اساسی و پر کاربرد است .
اولین نسخه نرم افزار اتوکد در سال 1982 میلادی به بازار عرضه شد که تحولی بزرگ را در صنعت مهندسی و نقشه کشی ایجاد کرد . زمانی که نرم افزار اتوکد به بازار عرضه شد هیچ کدام از نرم افزار های متداول امزوزی که در بخش طراحی به کمک کامپیوتر فعال هستند مانند : نرم افزار کتیا ، نرم افزار سالید ورکس و اینونتور وجود نداشتند .
معرفی بسته آموزشی نرم افزار اتوکد AutoCad
بسته آموزشی نرم افزار اتوکد AutoCad ، حاوی بیش از 25 ساعت آموزش تخصصی و جامع نرم افزار اتوکد می باشد . شما با این بسته آموزشی از سطح مقدماتی تا سطح پیشرفته نرم افزار اتوکد AutoCad را فرا خواهید گرفت . و با مثال های متنوعی که در این دوره بررسی می شود به تسلط کامل در کار با محیط های مهم و کاربردی نرم افزار اتوکد AutoCad خواهید رسید .
که پس از اتمام این دوره آموزشی به صورت کامل با این نرم افزار آشنا خواهید شد و قادر خواهید بود به نحو احسن با این نرم ازار کار کنید .
قابلیتهای نرم افزار اتوکد چیست
این نرم افزار قابلیتهای بسیاری دارد که در این بخش به مواردی از آن اشاره خواهیم کرد مانند این قابلیت که بخش Text Command آن به صورت چند خطی میباشد و یا قابلیت بهرهمندی از پسوند اختصاصی DWG ، قابلیت حاشیهنویسی در کنار نقشهها و همچنین دارای کیفیت بالا در پردازش و چاپ طراحیها و قابلیت بازیابی فایلهای از دست رفته ، قابلیت ترسیم به صورت دو بعدی و سه بعدی ، جلوگیری از انجام تغییرات ناخواسته ، قابلیت ترسیم به صورت سه بعدی واقعی ، ابزار طراحی و ترسیم آزاد در محیط سه بعدی و دو بعدی ، قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهای نقشههاو در نتیجه موجب انعطافپذیری بالای محیط کاربری و استفاده بسیار آسانتر در این نسخه برای انجام پروژههای حرفه ای و دقیق میشود . علاوه بر این دارای محیط برنامهنویسی پیشرفته برای کاربردهای خاص و قابلیت ترکیب بخش های مربوط به Excel و AutoCad و مدیریت کامل بر روی لایههای نقشهها و انتقال آسان تنظیمات بین کامپیوترهای مختلف که موجب اشتراکگذاری راحتتر طرحها با حداقل حجم و حداکثر کیفیت بین کاربران میشود را داراست .
تمام این ویژگیهای فوقالعاده موجب میشود که این نرم افزار با افزایش انعطافپذیری برای طراحی ها و همچنین هماهنگسازی تنظیمات بین آنها همراه شود و همانطور که قابل مشاهده است ، سازگاری و هماهنگی بسیار کاملی را با پردازندههای گرافیکی ایجاد کرده و در نهایت سرعت انجام کارها را بهبود میبخشد . از دیگر قابلیتهای این نرم افزار میتوان به امکان اضافه کردن تصاویر به محیط اتوکد به عنوان بخشی از نقشه اشاره کرد .
ناگفته نماند محیطهای اتوکد به AutoCAD Classic و 3D Modeling و Drafting & Annotation تقسیم میشوند پس حالا بهتر میدانید که اتوکد چیست .
معرفی AUTOCAD
AUTOCAD راه را برای تمام صنایع از قبیل معماری ـ مکانیک ـ برق ـ تجهیزات پزشکی و… هموار نموده است . بنابراین لازم به نظر میرسد که تمام مهندسان و طراحان کار با نرم افزار AUTOCAD را یاد بگیرند و از ان برای پیشبرد امورشان در رشتهی کاری خود به بهترین شکل استفاده نمایند .
از کارهایی که عموما انجام شان با autocad راحت است می توان به این موارد اشاره کرد :
- ۱-ترسیمهای معماری
- ۲-ترسیم چارتها و دیاگرامها
- ۳-ترسیم انواع نمودارها
- ۴-ترسیم نقشههای ساختمانی
- ۵-ترسیم نقشه نگاری
- ۶-ترسیمهای صنعتی و مونتاژ قطعات
- ۷-تهیه برچسب و آرم گرافیکی
- ۸-ترسیمهای دو بعدی و سه بعدی
- ۹-ترسیمهای هنری و کارت تبریک
- ۱۰-حتی در برخی موارد تایپ و حروفچینی !
آخرین و جدیدترین ویرایش از autocad که تا زمان نگارش این کتاب ارائه شده است و مورد بحث این کتاب نیز میباشد autocad 2017 نام گرفته است . Autocad2017 سی و یکمین نسخه ی رسمی از این نرم افزار میباشد .
مقایسهی نگارشهای جدید autocad
همانطور که میدانید هر نگارش جدیدی از یک نرم افزار در مقایسه با نگارش پیشین کار را را حتتر و سریعتر کرده از کمبودهای قبلی میکاهد و کمی پیشرفت مییابد بنا بر این autocad2017نیز از این قاعده مستثنا نیست . جدول زیر ویژگیهای جدید نگارشهای اخیر autocad را به معرض مقایسه کشانده است .
معرفی و دانلود نرمافزار اتوکد – AutoCad
با ساخت برنامه اتوکد، صنعت طراحی به طور کل متحول شد و بیشتر بار طراحی را روی دوش کامپیوتر انداخت. پیش از این، طراحان باید زمان زیادی را صرف طراحی و اندازهگیری هر خط میکردند. اتوکد این رویه را عوض کرد؛ به جای خودکار و مداد، طراحان به کامپیوتر تکیه میکنند و تمرکز اصلی را روی طرح اصلی میگذارند. اتوکد به طراحان اجازه می دهد تا بیشتر روی ایدهپردازی تمرکز کنند و فرآیند اجرا را خودکار کنند.
کاربردهای نرم افزار اتوکد چیست ؟
اتوکد یک نرم افزار طراحی به کمک رایانه میباشد که بوسیه معماران و مهندسان در ساخت مدل های دو بعدی و سه بعدی از سطح های شبکه ای یا یکپارچه استفاده میشود. به همین خاطر است که نام اتوکد بخصوص در زمینه ساختمانی و معماری بسیار شنیده میشود. این نرم افزار از سری محصولات کمپانی اتودسک است.قابلیت های پیشرفته طراحی کامپیوتری و اتوماتیک نسخه اولیه اتوکد که در سال 1982 به بازار ارائه شد باعث روی آوردن تعداد بیشماری از طراحان به این ابزار طراحی شد.
کاربرد نرم افزار اتوکد
این نرم افزار نقش مهمی در ترسیم نقشه های صنعتی و مهندسی دارد . یکی از مزایای مهمی که باعث استفاده زیاد از نرم افزار اتوکد در بین طراحان شده است قابلیت استفاده از محیط های دو بعدی و همچنین سه بعدی است . این دلایل باعث شد تا میز و وسایل نقشه کشی کم کم از رده خارج و نرم افزار های مهندسی همانند اتوکد جایگزین آنها شوند . اتوکد هم اکنون پرطرفدارترین نرم افزار ترسیم نقشه های صنعتی و نقشه کشی بوده که بیش از میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا از این نرم افزار استفاده میکنند .
هدف استفاده از نرم افزار اتوکد
این نرم افزار با وظیفه پر کردن خلاء بین مهندسین عمران و کارکنان ساختمانی ایجاد شده که مهندسین با یادگیری آن در بخش های مهندسین مشاور و … فعالیت میکنند . با استفاده از این نرم افزار شما میتوانید نقشه کشی ساختمانی خود را در سریعترین زمان ممکن ، اشتراک گذاری نقشه های خود را بصورت دقیقترین حالت انجام دهید . ایده ها و تصاویر سه یعدی خود را با استفاده از اتوکد به تحقق ببخشد .
Autodesk AutoCAD
اتودسک اتوکد نرمافزاری که برای ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار میرود . مطمئنا مهندسان نقشه کشی و عمران این ابزار را بسیار بهتر از افراد معمولی می شناسند . در AutoCAD کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو بعدی و سه بعدی را دارند . در همه جای جهان اگر قرار باشد نقشه ای کشیده شود ، همه آن را با محصول AutoDesk ترسیم خواهند کرد . این ابزار را به عنوان هدیه ای ناچیز به مهندسان و طراحان نقشه کشی و عمران تقدیم می کنیم .
قابلیت های نرم افزار Autodesk AutoCAD اتوکد 2023
اتوکد ۲۰۲۲ پیشرفت هایی را ارائه می دهد که شامل یک نصب سریعتر و قابل تنظیم است که به شما امکان می دهد حتی هنگام نصب برنامه در اتوکد کار کنید . با نصب جدید ، تعداد تعاملات معمول برای نصب محصول کاهش یافته است . همچنین می توانید از عملکرد گرافیکی بهبود یافته و یک برگه شروع دوباره طراحی شده لذت ببرید که به شما امکان می دهد به راحتی از صفحه اصلی به پرونده ها و سایر مطالب مفید دسترسی پیدا کنید .
همچنین اتوکد ۲۰۲۲ و برنامه های موبایل و وب اتوکد تجربه طراحی متصل را به شما ارائه می دهند . شما برای طراحی و پیش نویس در اتوکد در دسک تاپ ، وب و دستگاه های تلفن همراه انعطاف پذیر هستید . اکنون می توانید فایل های DWG را در وب و برنامه های تلفن همراه به اشتراک بگذارید و آنها را علامت گذاری کنید . و با برنامه وب اتوکد اکنون می توانید الگوهای طراحی ، سبک های طرح و سایر پرونده های پشتیبانی را بارگیری کنید تا فایل های DWG ایجاد کنید که استانداردهای پیش نویس شرکت شما را بهتر مطابقت دهد .
استودیو aa ایران – آموزش لومیون ، آموزش تری دی مکس ، آموزش ویری ، آموزش اتوکد ، آنریل انجین ، آموزش مایا ، آموزش فتوشاپ ، آموزش رویت ، بازی سازی ، آموزش اسکچاپ
ما یک تیم با تجربه های بسیار زیاد در خصوص آموزش گروهی و خصوصی رشته های معماری ، شهرسازی ، کامپیوتر گرافیک ، سه بعدی و انیمیشن هستیم . علاوه بر اون یک تیم با عشق و علاقه کاری زیاد هستیم و آمدیم تا به نوبه ی خودمون برای همنوعانمون و کل دنیا مفید باشیم و برای پیشرفت و ترقی افراد تلاش کنیم . هدف های ما بسیار زیاد و دوست داشتنی هستند . اگه شما هم دوست دارید میتونید به ما بپیوندید… !
معرفی نرم افزار اتوکد
AutoCAD یک نرم افزار طراحی به کمک کامپیوتر ( CAD ) است که برای ایجاد طرح های دو بعدی و سه بعدی ، طراحی و مدل سازی استفاده می شود . AutoCAD که توسط Autodesk توسعه یافته است ، به طور گسترده توسط معماران ، مهندسان و طراحان برای طراحی ساختمان ها ، محصولات و ماشین آلات استفاده می شود .
اتوکد ابزارهای مختلفی را برای طراحی و ترسیم پیش نویس ارائه می دهد ، مانند خطوط ، کمان ها ، دایره ها ، مستطیل ها و چند ضلعی ها . همچنین شامل ویژگی هایی برای ایجاد و ویرایش ابعاد ، متن و جداول و همچنین ابزارهای پیشرفته برای ایجاد مدل های سه بعدی است .
این نرم افزار از یک رابط کاربری گرافیکی ( GUI ) استفاده می کند که به کاربران اجازه می دهد با استفاده از ماوس یا تبلت دیجیتایزر اشیاء را طراحی و ویرایش کنند . کاربران همچنین می توانند با افزودن یا حذف نوار ابزار ، منوها و دستورات رابط کاربری را سفارشی کنند .
اتوکد از انواع فرمت های فایل از جمله DWG ، DXF و DWF پشتیبانی می کند . این فرمت ها به طور گسترده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند و به راحتی می توان آنها را در بین نرم افزارهای مختلف به اشتراک گذاشت .
به طور کلی ، اتوکد یک ابزار قدرتمند و همه کاره برای ایجاد طرح های دقیق و دقیق در زمینه های مختلف از جمله معماری ، مهندسی و طراحی محصول است . دارای منحنی یادگیری شیب دار است ، اما با تمرین و آموزش ، کاربران می توانند در استفاده از
نرم افزار برای ایجاد طرح های پیچیده و دقیق مهارت کسب کنند .
اتوکد چیست؟(AUTOCAD)
یکی از حرفه ترین نرم افزار هایی که در زمینه نقشه کشی مورد استفاده قرار گرفته می شود، که در این مقاله به شما می گوییم که اتوکد چیست، و در چه رشته هایی از اتوکد استفاده می شود، پس حتما در این مقاله مفید با ما همراه باشید، تا در مورد اتوکد، تاریخچه اتوکد و بازار کار اتوکد اطلاعات مورد نظر شما را به شما بگوییم.
اتوکد یک نرم افزار حرفه ای نقشه کشی است، که کاربران از این برنامه برای ترسیم نقشه های 2بعدی و 3 بعدی استفاده می کنند، عمده کاربران این نرم افزار، رشته های معماری، عمران، مکانیک، و رشته برق می باشد، که برای ترسیم نقشه های صنعتی و مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد، دانش پذیران این رشته ها بدون نیاز به خط کش یا ابزار فیزیکی ترسیم خود را به راحتی انجام دهید.
کلمه ای CAD در نرم افزار حرفه ای اتوکد Computer Aided Design به معنای ترسیم و طراحی به کمک نرم افزار می باشد، و اتوکد یکی از معروف ترین و پر طرفدار ترین نرم افزار های شرکت آمریکای اتودیسک می باشد که آخرین ورژن این نرم افزار 2020 می باشد.
اتوکد از هر چند سال یک نسخه جدیدی می دهد، که مطلق به آینده است، یعنی اتوکد 2020 را در سال 2019 معرفی کرده، و به برای دید عموم عرضه کرد، که شما برای هر ورژن نیازی به یادگیری دوباره ندارید، زیرا کل نرم افزار تغییر نمی یابد برکه برخی از قابلیت های جدید به این نرم افزار حرفه ای اضافه می شود، که شما کافیست با یک سرچ در گوگل قابلیت های جدید که به این نرم افزار افزوده شده است را تحقیق کنید.
تاریخچه اتوکد ( AUTOCAD )
اتوکد در سال های 1982 طراحی و تولید شده است ، سازنده اصلی اتوکد جان واکر می باشد ، که با دوستای خود شرکت بزرگ اتو دسک را بنا نهاده است ، حان واکر و دوستانش از این نرم افزار در یک نمایشگاه بزرگی در شهر لاس وگاس رونمایی کردند ، که از زمان رونمایی تا الان طرفداران زیادی را برای خود جذب کرده است و یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های نقشه کشی می باشد .
نرم افزار اتوکد 4 دهه فعالیت خود ، قابلیت های زیادی را برای جلب رضایت کاربران خود ارایه داده است که هیچ کدام از این قابلیت ها در آن زمان نبوده است ، که نشان گر این است که این روی این نرم افزار تغییراتی زیادی اعمال شده است که موجب پیشرفته شدن و پر قابلیت و کاربرد شدنش شده است .
شرکت اتو دیسک شرکتی است که نرم افزار حرفه ای اتوکد را طراحی و تولید کرده است ، که با گذشت زمان این نرم افزار حرفه ای را برای گوشی های موبایلی هم طراحی کرده است ، و همچنین یک نسخه وب هم طراحی و ساخته شده است که کاربرانی که به کامپیوتر و یا لپتاب دسترسی ندارند ، و یا دارند ولی نمی توانند اجراش کنند می توانند از این نسخه ها استفاده کنند ، که به قدرت و قابلیت های نسخه اصلی نمی رسد .
همچین شرکت بزرگ اتو دیسک ، همچنین نرم افزار های مثل ، تری دی مکس و مایا را طراحی کرده است ، و امروزه در حال آپدیت و پشتیبانی شدن این نرم افزار ها توسط اتو دیسک می باشد .
یکی از نکته های که موقع تحقیق اتوکد دریافتیم ، این است که فتوشاپ و پریمیر پرو ، هر دو بعد از نرم افزار تخصصی نقشه کشی طراحی و تولید شده اند ، و چیز های دیگری که در این مقاله گفتنش خوب نیست ، که اگر دوست داشتید می توانید مقاله فتوشاپ چیست ؟ و پریمیر چیست ؟ را مطالعه کنید ، و به نکته های جالبی مثل ما دست یابی خواهید کرد .
بازار کار نرم افزار اتوکد
شما از این نرم افزار در جاهای زیادی می توانید استفاده کنید ، و کاربرد های این نرم افزار به یک حوزه ختم نمی شود ، شما می توانید در بازار امروزی از این نرم افزار در حوزه های چون برق ، معماری ، نقشه کشی ، مدل سازی ، عمران ، الکترونیک و در طراحی های سنتی می توان ازش استفاده کرد .
قابلیت های نرم افزار اتوکد
نرم افزار های که در حال استفاده هستیم ، دارای قابلیت های زیادی می باشد ، باید این قابلیت ها را قبل از اینکه نرم افزار مورد نظر را برای کار خود و برطرف کردن نیاز خود انتخاب کنیم بدانیم ، که در این بحش از اتوکد چیست ؟ به شما می گوییم .
- دارای یک محیط ساده
- ابزار های گوناگون برای نیاز های گوناگون
- قابلیت طراحی طرخ های 2 بعدی
- امکان بازیابی اطلاعات از دست رفته
- قابلیت استفاده از نرم افزار های مرتبط
- قابلیت ترسیم طرح های 3 بعدی
- امکان تایپ و حروف چینی
- امکان طراحی و چرخش 360 درجه
- امکان اضافه کردن فایل های کاربردی مانند تصاویر
- امکان ایجاد لایه و مدیریت درست آن
- امکان تنظیم هر اندازه برای چاپ
- امکان حاشیه نویسی در کنار هر صفحه
- قابلیت ترسیم نمودار
- ترسیم نقشه های ساختمانی
- ترسیم نقشه صنعتی
- ترسیم های معماری
- قوی ترین نرم افزار ترسیم نقشه های ساختمانی
- دقت بالا در ترسیم
- سرعت بالا در ترسیم تصاویر
- کیفیت بالا در چاپ طرح
- دارای میانبر های کاربردی
- مجهز به ابزار های کاربردی زیاد
نرم افزار اتوکد دو بعدی چیست؟
آموزش معماری رایگان ، آموزش نرم افزار معماری ، اتوکد ، مقالات معماری
ارسال شده توسط راحیل خراسانی
1401/09/09
308 بازدید
نرم افزار اتوکد دو بعدی چیست و چه كاربردی دارد؟ اتوكد از مهم ترین نرم افزارهای AUTODESK میباشد كه كاربرد بسیاری در میان رشته های مهندسی معماری، شهرسازی، نقشه برداری و غیره دارد.
همچنین شما مهندسین گرامی میتوانید سایر مطالب آموزشی ما را درزمینهٔ آموزش معماری در صفحه مقالات دنبال کنید. حتی میتوانید عنوان مورد نظر خود را در سایت جستجو كنید.
افزایش سرعت و کیفیت کار با نرم افزار اتوکد
اتوکد یکی از محصول های پرطرفدار از شرکت آمریکایی اتودسک ( Autodesk ) می باشد که در سال ۱۹۸۲ ( میلادی ) طراحی و توسعه یافته است و در ورژن ۲۰۱۰ به پروژه های دو بعدی و سه بعدی رسید .
همچنین اگر هنوز نحوه نصب این نرم افزار را نمیدانید میتوانید به مقاله آموزش نصب اتوکد مراجعه کنید .
آموزش نصب اتوکد ۲۰۲۱ | نحوه نصب و فعالسازی اتوکد |
مهندسان در زمینه های متفاوتی مانند طراحی ، صنعتی ، الکترونیک ، تاسیسات ، مکانیک ، معماری ، و… از این نرم افزار استفاده می کنند . مخصوصاً مهندسین عمران و معماری که از فضای دو بعدی و سه بعدی این نرم افزار برای طراحی های مهندسی استفاده می نمایند .
اتوکد یکی از نرم افزارهای پرکاربرد و مهم در ترسیمات دو بعدی می باشد . می توان گفت استفاده از فضای دو بعدی این نرم افزار نسبت به فضای سه بعدی رایج تر است .
پیشنهاد ما به شما این است که برای ترسیمات دو بعدی اتوکد بهترین گزینه است . اما برای ترسیمات سه بعدی و 3d منتخب ترین گزینه نرم افزار رویت و تری دی مکس می باشد . زیرا در این نرم افزار می توانید ترسیمات سه بعدی را با دقت و سرعت بالاتری نسبت به اتوکد انجام دهید .
آشنایی با نرم افزار AutoCAD
به منظور ترسیم نقشه های معماری ، سازه ای ، صنعتی و . . . مهندسی نرم افزارهای گوناگونی طراحی شده است که محبوب ترین آن ها نرم افزار اتوکد است . اتوکد که از جمله پرکاربردترین نرم افزارهای عمران و معماری است ، فضای ساده و در عین حال کاربردی این نرم افزاز موجب محبوبیت آن در بین مهندسان نقشه کش و طراح سازه در سرتاسر دنیا شده است . ورژن های مختلفی از نرم افزار اتوکد در بازار یافت می شود که قابلیت آنها با یکدیگر متفاوت است . از این رو در این مقاله به مقایسه ورژن های مختلف این نرم افزار و آموزش نصب آخرین ورژن از آن اختصاص یافته است .
نرم افزار اتوکد چیست ؟
نرم افزار اتوکد ، نرم افزاری مخصوص طراحی است که با کمک آن می توان اجسام و فضا ها را به صورت دو بعدی و سه بعدی به تصویر کشید . پیش از رونق یافتن این نرم افزار طراحان مجبور به استفاده از ابزارهای فیزیکی همچون تخته ، گونیا و . . . بودند به همین دلیل روند طراحی بسیار زمانبر و پیچیده بود . از این رو در جهت پاسخگویی به نیازهای تمامی صنایع ، ورژن های مختلفی از این نرم افزار طراحی عرضه شد که از جمله آنها می توان به AutoCAD Architecture ( مختص رشته معماری ) ، AutoCAD Electrical ( مختص رشته برق ) ، AutoCAD Mechanical ( مختص رشته مکانیک ) ، AutoCAD Civil 3D ( مختص رشته راه و شهرسازی ) ، AutoCAD P&ID ( مختص رشته ابزار آلات و نقشه سازی ابزار ها ) ، AutoCAD MEP ( مختص رشته تاسیسات و لوله کشی ) ، AutoCAD Plant 3D ( مختص طراحی صنعتی ) و AutoCAD Map 3D ( مختص جغرافیا و طراحی فضا ) اشاره کرد .
تاریخچه نرم افزار اتوکد
در سال 1982 شخصی به نام جان واکر به همراه شرکای خود شرکتی به نام Autodesk تاسیس کرد . طراحان این شرکت به منظور تسهیل روند طراحی اقدام به طراحی نرم افزار اتوکد کردند . این نرم افزار اولین بار در نمایشگاه COMDEX لاس وگاس به کاربران جهانی خود معرفی شد . نرم افزار اتوکد بعد از گذشت 35 سال همچنان دارای محبوبیت بسیار زیادی است . در طول این مدت بیش از 32 نسخه از این نرم افزار عرضه شده است که هر کدام نمونه توسعه یافته ورژن پیشین خود است .
علت محبوبیت نرم افزار اتوکد
قابلیت های بسیار بالای نرم افزار اتوکد منجر به محبوبیت این نرم افزار در بین صنایع مختلف شده است . این نرم افزار نه تنها جایگزین مناسبی برای ابزارهای طراحی فیزیکی و قدیمی است بلکه استفاده از آن دارای محاسنی به شرح زیر است :
در نهایت باید گفت فرامین و ابزارهای ارائه شده در این نرم افزار موجب شده است که کاربران بتوانند پیچیده ترین نقشه ها را در فضای سه بعدی با تمامی جزئیات و بالاترین سرعت رسم کنند .
معرفی نرم افزار اتوکد – Autodesk AutoCAD
دسته بندی :گرافیک دو بعدی, گرافیک سه بعدی, معرفی نرم افزارها و ویژگی های جدید, مهندسی 29490
معرفی نرم افزار اتوکد – AutoCAD
نرم افزار اتوکد ( AutoCAD ) یک برنامه تجاری برای طراحی با کمک کامپیوتر ( CAD ) به صورت دو بعدی و سه بعدی و نقشه کشی است . نرم افزار AutoCAD از سال 1982 به عنوان یک برنامه دسکتاپ و از سال 2010 به عنوان یک برنامه موبایل، وب و فضای ابری با نام AutoCAD 360 در دسترس است .
نرم افزار اتوکد که توسط شرکت Autodesk تولید و پخش شده است در ابتدا در دسامبر سال 1982 عرضه شد و روی میکروکامپیوترهایی با کنترلر گرافیکی داخلی اجرا میشد . پیش از معرفی نرم افزار AutoCAD، بیشتر برنامه های CAD تجاری روی ابر رایانه ها یا مینی کامپیوترها اجرا می شدند و هر یک از اپراتورهای CAD ( کاربران ) در یک ترمینال گرافیکی مجزا کار می کردند .
نرم افزار اتوکد در دامنه وسیعی از صنایع توسط معماران، مدیران پروژه، مهندسان، طراحان گرافیکی و دیگر افراد مورد استفاده قرار می گیرد . نرم افزار اتوکد از سال 1994، توسط 750 مرکز آموزش در سراسر دنیا پشتیبانی می شود .
نرم افزار AutoCAD به عنوان پرچم دار محصولات شرکت اتودسک از مارس سال 1986 تبدیل به رایج ترین برنامه CAD در دنیا شده است .
معرفی نرم افزار اتوکد
حامد رضویآخرین به روز رسانی: خرداد 25, 1401
0 91 خواندن این مطلب 3 دقیقه زمان میبرد
در این بخش از سایت پروماگ و به نقل از وب سایت وحید صلاحی میخواهیم تا شما را با نرم افزار اتوکد آشنا کنیم که چه کارایی دارد و از نرم افزار اتوکد برای کجا و چه کارهایی استفاده میکنند؟ نرم افزار اتوکد یکی از بهترین نرم افزار های نقشه کشی است که طراحان و معماران ،سازندگان و دیگر مهندسین برای رسم نقشه های دو بعدی و سه بعدی به کار میبرند.
هدف نرم افزار اتوکد
قطعا پیشرفت و نفوذ تکنولوژی و کامپیوتر در صنعت و تولید نرم افزار هایی مثل اتوکد بی تاثیر نبوده و تولید کنندگان به جهت افزایش دقت در تولیدات و مستندسازی طرح های اولیه به صورت دو بعدی و سه بعدی شدند ، و عملا نرم افزار اتوکد نقش مهمی در صنعت دارد .
پس دراین مقاله با اتوکد که یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین نرم افزار های ترسیم و طراحی در حوزه برقی ، معماری و دکوراسیون است آشنا شدیم که اگر بخواهید طراحی به کمک نرم افزار را شروع کنید یادگیری و آموزش اتوکد که یکی از ابتدایی ترین اصول طراحی می باشد . شما با یادگیری نرم افزار اتوکد می توانید در بسیاری مشاغل مشغول به کار باشید .
آشنایی با نرم افزار اتوکد ( Auto Cad )
اتوکد ، نرمافزاری است که برای ترسیم نقشههای مهندسی و صنعتی به کار میرود . این نرم افزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است . کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را دارند . به طور کلی میتوان اتوکد را جایگزینی مناسب برای میز و وسایل نقشه کشی مهندسان دانست .
معرفی گروه درسی نقشه کشی ساختمان :
هدف کلی این رشته پر کردن خلاء بین مهندسین عمران و کارکنان ساختمانی می باشد در این دوره دانشجویان با دیپلم و امتحان ورودی وارد شده و دروس نقشه کشی ساختمان را از ابتدا تا انتها ( مبانی ، سازه های ماسونری سنتی ، اسکلت فلزی و بتونی و طراحی و اتوکد مقدماتی و اتوکد پیشرفته با آخرین نسخه های ارائه شده ) زیر نظر استادان مجرب پاس نموده ، و بعد از اتمام دوره دانشجویان از نظر نقشه کشی با دست و کامپیوتر در سطح بسیار بالایی قرار دارند . طبق آمار اکثریت فارغ التحصیلان با حقوق بسیار خوب به عنوان مهندسین مشاور در شرکتها مشغول به کار می شوند .
معرفی دوره نقشه کشی صنعتی :
پیشرفت و توسعه محصولات صنعتی باعث شده تا برای سهولت و افزایش دقت در تولیدات صنعتی ، طرحهای اولیه بصورت نقشه های دو بعدی مستند سازی شوند . از آنجا که برای مستند سازی این طرحها می بایست محصولات صنعتی را بصورت دو بعدی ترسیم نمودلذا قوانین متعددی در جهت تهیه نماهای لازم ، انواع برشها ، جزئیات و سایر موارد تعیین و تعریف گردد . مجموعه این قوانین طی دوره هایی تحت عنوان نقشه کشی صنعتی به دانشجویان آموزش داده می شود . با پیدایش کامپیوتر ، عرصه صنعت نیز دچار تغییر و تحولات و پیشرفتهای فراوانی شد . این پیشرفتها در نقشه کشی صنعتی ابتدا در محدوده ترسیم دو بعدی نقشه ها بصورت کامپیوتری با سرعت و دقت بیشتر خود را نشان داد اما امروزه ترسیم مدلهای سه بعدی ، تحلیل مکانیکی و حتی تولید به کمک کامپیوتر نقش به سزایی در تولید محصولات صنعتی ایفا می کند .
( هدف نقشه کشی به کمک اتوکد ) :
1 ) آموزش قوانین نقشه کشی صنعتی و ساختمان بصورت کامل و آشنایی دانشجویان با ترسیمات دستی نقشه کشی
2 ) آموزش نرم افزارهای جدید نقشه کشی و مدل سازی مطابق با آخرین نسخه های ارائه شده
3 ) تعریف پروژه های عملی برای دانشجویان در جهت کاربردی کردن آموزش دوره ها
4 ) برگزاری بازدید های دوره ای از ساختمانها و کارخانجات بزرگ
5 ) معرفی دانشجویان ممتاز گروه به شرکتهای معتبر جهت استخدام